13. okt. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Glad dronning Margrethe: Det vil jeg fortælle Frederik

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
For dronning Margrethe har det været helt fantastisk at være på officielt besøg i Grønland. Du kan se alle billeder fra og læste alt om dronningens forrygende dage i Grønland i denne uges BILLED-BLADET.

Dronning Margrethe er netop vendt hjem fra et par fuldstændig forrygende dage i Grønland, hvor Majestæten var i Ilulissat 300 kilometer nord for polarcirklen samt i hovedstaden Nuuk.

Dronning Margrethe fortalte om store oplevelser

I Nuuk mødte dronningen i Hans Egedes Hus BILLED-BLADET og de øvrige medier til en snak om de specielle dage i Grønland.

Dronningen fortalte blandt andet, at hun havde bemærket, at mange grønlændere igen og igen nævner kronprins Frederik med stor begejstring.

Vil fortælle det til kronprins Frederik

- Jeg glæder mig over at være her, møde folk og høre, hvad de siger, sagde dronningen blandt andet og fortsatte.

- Og så har jeg hæftet mig meget ved, hvor mange der har nævnt kronprinsen og hans rejse i år 2000. Jeg kan mærke, at han har en meget nær forbindelse til Grønland og til grønlænderne, og det glæder mig kolossalt. Jeg glæder mig til at fortælle ham det. Det vil han blive rigtig glad for. Det ved jeg, lød det fra dronning Margrethe, der havde det store smil på, da hun talte om sin ældste søn.

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Jesper Sunesen

Det betyder meget

- Jeg tror, at det betyder vældig meget for grønlænderne, at han har prøvet noget af det, som hører med til i hvert fald det traditionelle liv i Grønland. Nemlig at køre med hundeslæde, og om man så må sige for alvor, kom det fra Majestæten.

Meget mere i denne uges BILLED-BLADET

Du kan se alle billeder fra og læste alt om dronningens forrygende dage i Grønland i denne uges BILLED-BLADET.

Læs mere om: