9. nov. 2021
Af Marianne Singer

Her skal dronning Margrethe på privat ophold

Dronning Margrethe. 
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe og kronprins Frederik skal fra onsdag og flere dage frem på et stort statsbesøg i Tyskland. Efterfølgende har dronningen helt særlige private planer.

Der venter Hendes Majestæt Dronningen, 81, et særdeles travlt program, når hun sammen med kronprins Frederik fra onsdag morgen og flere dage frem aflægger statsbesøg i Tyskland.

Det er første statsbesøg i Tyskland for dronningen siden 1974 og hendes udgående statsbesøg nummer 55.

Velfortjente fridage

Sammen med kronprinsen klarer hun hele 25 kongelige opgaver på de få dage, besøget finder sted i først Berlin og derefter München, som du kan læse om her:

Der venter dog heldigvis dronningen nogle velfortjente fridage efter sidste programpunkt på lørdag ved Akademie der Bildenden Künste.

Kongelig tradition

Således skal dronningen efter de mange officielle programpunkter på et lille privat ophold i Tyskland indtil mandag den 15. november.

Der er tradition for, at dronningen gerne udforsker det land, som hun er på statsbesøg, på privat vis efter den officielle del er veloverstået.

Det er uvist, hvor dronning Margrethe tager hen i Tyskland efter statsbesøget, der denne gang både indeholder et erhvervsfremstød samt besøg ved kulturinstitutioner.

Læs mere om: