9. dec. 2021
Af Marianne Singer

Trist nyt fra kongehuset: Må aflyse kæmpe fest

Dronning Margrethe. 
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
Kongehuset har netop udsendt en pressemeddelelse om, at de også i år må aflyse de traditionsrige nytårskure.

Kongehuset aflyser det traditionsrige nytårstaffel og de efterfølgende nytårskure på Amalienborg.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse, som er blevet udsendt torsdag eftermiddag.

Det er andet år i træk, at kongehuset vælger at aflyse de store nytårsfester på grund af coronasituationen.

Aflyser alle kure

"I forlængelse af regeringen og sundhedsmyndighedernes seneste udmeldinger om coronasituationen har Hendes Majestæt Dronningen besluttet at aflyse nytårstaflet for regeringen, Folketingets formand, repræsentanter for det officielle Danmark og hoffet den 1. januar 2022.

De efterfølgende nytårskure for Højesteret, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets vagtgående Officerskorps, det diplomatiske korps, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, I., II. og III. rangklasse samt repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner, der skulle have fundet sted den 4. og 5. januar 2022, aflyses ligeledes.

Det vil også i år være muligt at fremsende en digital nytårshilsen til Dronningen og den kongelige familie på Kongehusets hjemmeside www.kongehuset.dk. Dette vil være muligt fra nytårsdag og ugen ud." skriver kongehuset i pressemeddelelsen.

Tale og hilsener

I forbindelse med, at kongehuset sidste år aflyste nytårskurene, modtog dronning Margrethe i stedet den 4. januar hofmarskallen og kabinetssekretæren i Riddersalen i Christian IX’s Palæ på Amalienborg.

Ved denne lejlighed holdt hofmarskallen en tale for majestæten på vegne af hoffet.

Efterfølgende overrakte kabinetssekretæren skriftlige nytårshilsener til dronningen fra statsministeren, Folketingets formand samt en række af landets øverste embedsmænd og doyenen for det diplomatiske korps.⁣

Læs mere om: