10. nov. 2022
Af Josephine Sjelhøj

Paprika Steen blev ramt af vemod, da sønnen flyttede hjemmefra: Det var forfærdeligt

Paprika Steen
Paprika Steen
Foto: Mikael Rieck
Instruktøren fortæller, at det var svært for hende, da sønnen, Otto, flyttede hjemmefra for tre år siden.

Paprika Steen er i øjeblikket aktuel som instruktør med biograffilmen "Fædre og Mødre", og i et nyt interview fortæller hun ærligt om sin egen rolle som mor, der ændrede sig markant, da sønnen, Otto, flyttede hjemmefra.

Til ALT for damerne fortæller Paprika Steen, at det var svært for hende ikke at have nogen at tage sig af, da Otto, der er 22 år i dag, flyttede hjemmefra for tre år siden.

- Jeg får helt en klump i halsen, når jeg taler om det. Jeg synes, det er forfærdeligt. Forfærdeligt! Og jeg bliver ked af det nu. Jeg har meget let til tårer i øjeblikket. Jeg synes, det er grusomt, når ens barn flytter, og samtidig – når jeg så ser, at han er glad, og det fungerer – så bliver jeg lykkelig, fortæller hun til ALT for damerne.

10 år føltes som fem minutter

Instruktøren fortæller i samme interview, at de første elleve år af sønnens liv føltes lige så lange, som de var, men at teenageårene fløj så hurtigt afsted, at det nærmest kun føltes som om, der var gået fem minutter.

Hun husker især årene lige inden Otto flyttede hjemmefra. Her var han tit væk i weekenderne, og derfor sad hun ofte og ventede på ham, hvis han fik brug for hende.

Dog fortæller hun, at selv om det at have en tom rede kan føles vemodigt, så er det også smukt, fordi man lærer at slippe hinanden. Det kan du læse mere om her.

Læs mere om: