16. apr. 2023
Af Ulrik Ulriksen

Kom og vær med til fejringen! Dronning Margrethe og den kongelige familie inviterer alle til fødselsdagsfest

Prins Christian, dronning Margrethe og prinsesse Isabella
Prins Christian, dronning Margrethe og prinsesse Isabella
Foto: Hanne Juul
Der bliver fuld fart på senere i dag på Amalienborg, og dronningen og den kongelige familie håber, at der kommer mange mennesker for at nyde den royale fødselsdagsfest med Majestæten i hovedrollen.

Dronning Margrethe og den kongelige familie kommer klokken 12.00 ud på balkonerne på Christian IX’s Palæ, og der er dermed lagt op til noget helt særligt.

På slotspladsen ventes det, at mange danskere vil møde op for at råbe hurra og synge fødselsdagssang for 83-års fødselaren dronning Margrethe.

For et par dage siden kom der faktisk en fin invitation til fødselsdags-folkefesten fra dronningen og den kongelige familie.

Margrethe inviterer til fødselsdagsfest på Amalienborg

Denne besked blev sendt ud til danskerne fra kongehusets kommunikationsafdeling på vegne af dronningen:

“Kom og deltag i den festlige fødselsdagsfejring af Hendes Majestæt Dronningen på søndag.
Dronningen fejrer sin 83-års fødselsdag på Amalienborg, og fra slotspladsen vil det være muligt for alle fremmødte at vinke til fødselaren samt opleve Den Kongelige Livgardes store vagtskifte.

Det offentlige program for Dronningens fødselsdag er følgende:

Den Kongelige Livgarde vil på Dronningens fødselsdag være i røde gallauniformer, og klokken 11.50 vil Livgarden gennemføre et stort vagtskifte foran Christian VII's Palæ på Amalienborg.

På slaget 12.00 vil Dronningen og den kongelige familie vise sig på balkonerne på Christian IX’s Palæ på Amalienborg.

I porten i Det Gule Palæ på Amaliegade er det i tidsrummet klokken 10.00-14.00 muligt at skrive eller tegne en fødselsdagshilsen til Dronningen i de fremlagte gratulationslister.

Det er fem år siden, at Dronningen sidst lod sig fejre fra Amalienborgs balkon. På sin fødselsdag i 2019 og 2022 opholdt Dronningen sig på Marselisborg Slot i Aarhus, og under coronapandemien i henholdsvis 2020 og 2021 fejrede Dronningen fødselsdagen privat på grund af forsamlingsrestriktioner.”

Læs mere om: