17. mar. 2014
Af af Annelise Weimann

VIDEO - Fornem statsbanket på Amalienborg

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Den tyrkiske præsident, dronning Margrethe og de mange gæster spiser i den smukkeste sal i Christian 7.s palæ.

Netop nu finder den fornemme statsbanket i anledning af den tyrkiske præsidents besøg i Danmark sted på Amalieborg slot. Dronning Margrethe og prins Henrik er værter for op mod 150 gæster, der får en dejlig menu med Vesterhavsfisk, oksefilet, indbagt ost samt Pavlona-kage. Dertil får gæsterne prinsens vine.

En statsbanket er den fornemste middag ved et statsbesøg, og påklædningen er galla. Herrerne kom derfor i kjole og hvidt eller uniform, og damerne var i lange rober. Dertil bar de kongelige kvinder flotte diademer. Også de kvindelige medlemmer af regeringen var yderst elegante, så det var et flot skue.

Præsident Gül har et stort program under statsbesøget i Danmark, og han kom kørende til Amalienborg, hvor han og fru Hayrünnisa bor under besøget, kun kort tid før gæsterne begyndte at ankomme. Men han nåede at blive klar til gallataflet, hvor han havde dronning Margrethe til bords. Både han og dronningen holdt tale under middagen, der slutter i god tid før midnat. Hele tirsdagen er der igen et tæt program for præsidentparret, og tirsdag aften er de værter på hotel d’Angleterre for en reception, hvor æresgæsterne er dronning Margrethe og prins Henrik.

Se alle de flotte kjoler fra statsbanketten i BB på torsdag.

Læs mere om: