Tirsdag, 4. maj 2021 — af Jan Bergman

Horoskop: Bliv klogere på de 12 stjernetegn

12 stjernetegn
12 stjernetegn
Her får du en forklaring på de 12 eksisterende stjernetegn: Vædder, Tyr, Tvilling, Krebs, Løve, Jomfru, Vægt, Skorpion, Skytte, Stenbuk, Vandmand og Fisk.

På BILLED-BLADETs gratis horoskop-tjeneste kan du finde dagens horoskop og en beskrivelse af dit stjernetegn. Du kan også se hvordan din uge, måned eller hele året bliver for netop dit stjernetegn. Og vores tjeneste er gratis.

Det første stjernetegn i Dyrekredsen er Vædderen. Forklaringen på hvorfor netop Vædderen, hvis stjernetegn går fra den 21. marts – 20. april, er det første stjernetegn, skal findes i forklaringen om forårsjævndøgn, som gerne falder omkring den 20-21. marts. Her står Solen direkte over Ækvator, og denne placering skal ses som startpositionen for Solen, når den skal til at påbegynde sin rejse rundt om Jorden og danne den cirkel, som deler vores stjernetegn op.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De 12 stjernetegn der findes i Dyrekredsen er:

 • Vædder
 • Tyr
 • Tvilling
 • Krebs
 • Løve
 • Jomfru
 • Vægt
 • Skorpion
 • Skytte
 • Stenbuk
 • Vandmand
 • Fisk

 

Vædderen er lederen af flokken og gerne den første til at få sat gang i tingene og tage styringen. Dermed drives Vædderen af den energiske tilgang, som er karakteriseret for dette stjernetegn. En Vædder er altid omstillingsparat og ikke bange for de udfordringer, som de møder på deres vej. Derfor siges Vædderen at være modig og stærk. 

Til gengæld er Vædderen også kendt for at have lidt af et temperament og til tider at kunne blive hysterisk og få voldsomme raserianfald. Deres tålmodighed ligger på et meget lille sted.

I og med at Vædderen anses for at være en leder, som gerne styrer slagets gang, har Vædderen det ikke så godt med at tage imod ordrer. Dét, kombineret med deres til tider voldsomme temperament, kan resultere i at folk ofte kommer til at opfatte dem som forkælede og krævende personer, der vil gå langt for at få deres vilje.

Tyren er karakteriseret ved at være rolig, stabil og tålmodig, men som Tyr er du bestemt også et stædigt væsen. Tyren er lidt af en livsnyder, der finder sig bedst tilpas omgivet af skønne ting, nydelseselementer og selvforkælelse. Materielle goder og en nydelsesfikseret livsstil er lige sagen for Tyren. 

Tyren er også et følsomt væsen, som rummer en vulkan af indre følelser. Dog er det sjældent, at følelserne bliver sluppet løs, da de skjuler sig under den rolige overflade. Derfor kan de blive opfattet som meget private og til tider indelukkede personer. 

Tyren har den konservative holdning, at hvis tingene fungerer udmærket, som de er, så er der ingen grund til at ændre på dem. Andre kan være af den opfattelse, at de fungerer bedre med fremgang og forandring. Det er særligt i disse situationer, at Tyren bliver mistænksom, påståelig og dogmatisk og på den måde kommer til at virke stædig.

Tvillingen er et livligt stjernetegn, som er karakteriseret ved at være energisk, fleksibel, alsidig, intellektuel og hurtigtænkende. De er nysgerrige og har en særlig trang til selvudfoldelse, og derfor er en levevej som skuespiller, eller et lignende kreativt foretagende, ofte den vej Tvillingen vælger.

Tvillingen bliver rastløs, hvis tingene står stille. De anser nemlig helst, at der konstant foregår forandringer, og at tilværelsen er alsidig og i fremdrift. Med andre ord er der altid fart over feltet hos Tvillingerne. Selvom Tvillingen som oftest er populær, kan dette dog også få folk til at anse Tvillingen som overfladisk, fordi de aldrig går i dybden med detaljerne og nuancerne.

Tvillingernes tegn er også dobbelthedens tegn, hvilket betyder, at de vil have mere end én af alting, det være sig både kærlighedspartnere, jobs og materialistiske goder. I kombination med deres evige frihedstrang, kan det nemlig være svært at forblive i ét forhold eller ét bestemt arbejde i for lang tid ad gangen.

Krebsen er en sammensat type, som rummer både bløde og hårde sider – blød indeni, med en hård skal udenpå. Derfor vil mange anse Krebsen som værende kompleks og svær at forstå. Det betyder, at Krebsen den ene dag kan være venlig, sympatisk og indlevende mens de den næste dag kan være sure, vrantne og negative. Krebsen som stjernetegn ligner på mange måder dyret krebsen. Under overfladen findes et virvar af følelser, som udenpå er beskyttet af at hårdt skjold.

Krebsens største kvalitet er deres loyalitet, som gør dem til gode og tillidsfulde venner. De er nostalgiske mennesker, der ofte lever meget i fortiden. De gammeldags værdier gør, at de er inkarnerede familiemennesker, som er mest lykkelige, når de er omgivet af venner og familie.

Hvis nogen fornærmer Krebsen, er de ikke gode til at slå fra sig, men går hellere ind i sig selv og surmuler i stedet. Og surmuleriet kommer også gerne til udtryk i en grundlæggende mistro til andre, hvor Krebsen føler, at alle er ude efter dem. Derfor har Krebsen til tider et negativt syn på livet og brug for konstant ros og anerkendelse.

Løven er en entusiastisk, kreativ og generøs person med tendens til at være lidt dogmatisk. Løven er dyrenes konge, og dermed føler stjernetegnet sig også ubestridt som kongen i deres eget kongerige. De oser af selvtillid og elsker at befinde sig i rampelyset. De elsker at være festens midtpunkt, og gør det også godt med deres charmerende, livlige og medfødte entertainerkarakter.

Løven styres af Solen. Og ligesom Solen, spreder Løven både glæde og varme omkring sig. Løven minder faktisk meget om Solen, da begge er livsbekræftende, energiske og har en magnetisk personlighed, der evig og altid spreder lys.

Løvens udfordringer er, at de hader hverdagens kedsommeligheder og det almindelige, og derfor har det svært med regler og rutiner. Deres lederpersonlighed gør også, at Løven helst gerne vil gå forrest og bestemme. Af den grund kan de ikke altid forstå, når det ikke er dem, som er ledere. Dét i kombination med deres trang til altid at være i spotlyset gør, at andre kan opfatte Løven som værende ”for meget”.

Jomfruen er en perfektionistisk, analytisk og arbejdsom person. De gennemgår detaljeret alle fakta i forsøget på at opnå det perfekte, i alt de gør. En Jomfru er reserveret og beskeden af natur og fremfor alt, er de meget samvittighedsfulde.

Jomfruen syder af aktivitetstrang. Det skyldes, at Jomfruen er styret af planeten Merkur, der generelt leder mod aktivitet. Men andre kan faktisk trods det, opfatte Jomfruen som meget rolig og fattet.

Jomfruens ordenssansen er knivskarp og deres organisationstrang og arbejdsomhed gør, at de får tingene gjort med det samme. Men samtidig har Jomfruen også en tendens til at fokusere så meget på detaljer og kendsgerninger, at de helst ikke træffer en beslutning, før de er sikre på, at den vil virke perfekt i praksis. Dette betyder, at de ofte unødigt forsinker processer. Desuden er deres hang til at gå i detaljer med til, at de ofte mangler fantasi og ikke er så inspirerende.

Vægten er det mest sociale tegn, som er karakteriseret ved at være udadvendt, charmerende, aktiv og diplomatisk. Vægten styres af Venus, som, ligesom gudinden, står for kærlighed og skønhed. Det betyder at Vægten holder af alt hvad der er skønt, hvad enten der er tale om materialistiske goder, mad, kunst, musik eller mennesker.

Vægten er en fabelagtig lytter og er derfor god til at få andre til at føle sig vigtige og interessante. Det betyder, at stjernetegnet fokuserer meget på menneskelige relationer og er både god til at etablere og pleje dem. Men i sidste ende handler det i virkeligheden ofte bare om dem selv. Vægten er nemlig også narcissist, som ønsker at være i centrum hele tiden.

Fordi Vægten er betaget af skønhed, dømmer de ofte andre på deres ydre, og bliver i deres naivitet omvendt nemt narret af charmens magt hos andre.

Skorpionen er karakteriseret ved at være fantasifuld, lidenskabelig og følelsesladet, men samtidig også stædig, vedholdende og urokkelig. Skorpionen er modsætningernes tegn. Det betyder, at de både er stærke og svage, uafhængige og omklamrende.

Skorpionen er meget lidenskabelig, men det har også en bagside, for de kan være meget jaloux typer, der bærer nag og kan blive hævngerrige.

Skorpionen kan godt lide at have kontrol, hvilket ofte betyder, at de reagerer meget negativt, hvis de mister kontrollen. Derfor er Skorpionen i mange henseende både en manipulerende, kontrollerende og grådig karakter.

Skytten er en energisk, ambitiøs og frihedselskende person. De lever og ånder for frihed og søger i bund og grund fuldkommen uafhængighed. Skytten er et ildtegn, hvilket betyder, at de er yderst aktive og entusiastiske i alt, hvad de foretager sig.

Skytten har en munter og sprudlende personlighed, der altid ser fremad med stor optimisme. Den evige optimisme og gavmildhed som Skytten er kendetegnet ved, har dog også en bagside. Skytten tænker nemlig ikke over konsekvenser, og ofte kommer de til at glemme aftaler eller give løfter, som de ender med ikke at kunne overholde.

Skytten kan dermed have svært ved at indgå i et traditionelt forhold, da de elsker deres frihed og uafhængighed. Derfor har de svært ved at binde sig, fordi det kan være så svært at blive det samme sted for længe.

Stenbukken er først og fremmest ambitiøs. De har et inderligt behov for succes, penge, status og autoritet og selvom de ikke er klar over det – kærlighed og tryghed. Stenbukken er et jordtegn og et kardinaltegn, og denne kombination af praktik (jord) og initiativ (kardinal) medfører, at deres personlighed er gearet imod lederskab og magt.

Stenbukken er symboliseret ved en ged, og dette er ikke helt tilfældigt. For ligesom geden har Stenbukken høje mål og hopper fra punkt til punkt imod målet.

Stenbukken har en inderlig skeptisk følelse af kun at kunne regne med sig selv. Derfor har de svært ved at have tillid til andre og stole på deres medmennesker.

Visionær, original og anderledes – Vandmanden er indbegrebet af den gale opfinder. De går deres egne veje og nægter at følge andres regler. Vandmanden er derfor en sand idealist og opdager.

Vandmanden ser sig selv som en sandhedssøgende person. En reformist og en, der skal oplyse andre. De bliver ikke slået ud, hvis andre kritiserer eller afviser dem for deres til tider vilde ideer. Tværtimod gør det dem mere vedholdende, og derfor kan Vandmanden sommetider anses som værende meget stædig.

Vandmandens største svaghed er, at de har tendens til at gøre dem selv vigtigere, end de er. Vandmanden er så opsat på ikke at være ligesom alle andre, at de nogle gange er anderledes, blot for ikke at være ens.

Fisken er modtagelig, intuitiv og følsom. Men Fisken er også opfindsom, fleksibel og foranderlig. Fisken er tegnet for evighed og åndelig genfødsel. De søger det spirituelle i livet.

Fisken er et vandtegn, og ligesom fisken i vandet er Fisken som stjernetegn i stand til at tilpasse sig til alle strømninger, der omgiver dem. Fisken bliver enormt påvirket af sine omgivelser og føler så meget, at de næsten kan overtage en anden persons problemer eller glæder. Derfor kommer de nemt til at overforkæle andre, og de har ofte tendens til, at vælge de forkerte mennesker at omgås.

Fiskens største fejl er dens hang til at flygte fra alt, som de ikke ønsker at beskæftige sig med. Al fiskens følsomhed og overdrevne modtagelighed gør, at de skal kæmpe hårdt for at bevare deres stabilitet og styrke, hvilket også betyder, at Fisken er et usikkert menneske, som kan have svært ved at være disciplineret.

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden