14. apr. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Bekymret Thomas Helmig: Sætter fokus på voksende problem

Thomas Helmig
Thomas Helmig
Foto: Aller Foto
For Thomas Helmig og en række andre kendte danskere er det vigtigt at være med til at sætte fokus på et voksende problem.

Alt for mange børn og unge har oplevet at blive krænket digitalt.

Nu har Red Barnet bedt deres ambassadører om at læse henvendelser til SletDet-rådgivningen højt.

I en ny video læser ambassadører som Thomas Helmig de stærke citater op fra børn og unge, der har henvendt sig for at få gode råd i deres livs måske sværeste tid.

Thomas Helmig berørt

- Jeg græder mig selv i søvn, fordi jeg er bange for, at billederne kommer frem igen, siger Thomas Helmig, da han læser et citat op fra en af de mange henvendelser til SletDet-rådgivningen, og også Mads Langer og Le Gammeltoft læser citater op i den nye film.

Flere andre kendte danske ansigter medvirker også i videoen, som du kan se ved at klikke her, og alle er meget berørte og giver med deres adfærd i filmen udtryk for bekymring.

Stor bekymring

I 2020 har Red Barnets SletDet-rådgivning modtaget flere end 1.300 henvendelser om digitale krænkelser.

Det er faktisk en stigning på hele 87 procent i forhold til året før.

Corona-nedlukningen har gjort børn og unge mere sårbare hjemme foran skærmen, og derfor er Red Barnet bekymret over stigningen.

Ingen skal stå alene

Red Barnet generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, er glad for, at så mange flere har fået hjælp i SletDet-rådgivningen i 2020.

– Ingen børn og unge skal stå alene, når de har været udsat for en digital krænkelse. Alle skal vide, hvor de kan få hjælp. Mange børn og unge taler ikke med deres forældre eller andre voksne om det, når de bliver krænket på nettet, fordi de synes, det er pinligt eller skamfuldt. Derfor er det så vigtigt, at de søger støtte og rådgivning andre steder, og det er glædeligt, at så mange flere har fået hjælp hos SletDet, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Hjælp til unge

SletDet er Danmarks eneste professionelle rådgivning, som er specialiseret i at hjælpe børn og unge, der har været udsat for digitale krænkelser.

Rådgiverne hjælper blandt andet med at få slettet billeder og videoer, anmelde krænkelserne samt yde støtte og psykologisk førstehjælp i den svære tid, som ofte følger efter en digital krænkelse.

Læs mere om: