Fredag, 17. marts 2023 — af Catja Klarskov

Ikke lang tid tilbage i Paris: Om så kort tid flytter Joachim og familien

Grev Henrik, prinsesse Marie, komtesse Athena og prins Joachim 
Grev Henrik, prinsesse Marie, komtesse Athena og prins Joachim 
Foto: Hanne Juul
Det er fire år siden, at prins Joachim flyttede familien fra Danmark til Frankrig, og om ganske kort tid river de atter teltpælene op.

Det er allerede fire år siden, at prins Joachim, prinsesse Marie og børnene, grev Henrik og komtesse Athena, flyttede fra Danmark til Frankrig. Om kort tid river de atter teltpælene op, og denne gang til en destination endnu længere væk.

I efteråret løftede prins Joachim, overfor BILLED-BLADET, sløret for, at den kommende tid ville byde på en flytning for familien.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Siden har de nærmere omstændigheder herom været sparsomme, men fredag den 17. marts afslørede kongehuset endelig i en pressemeddelelse, hvad fremtiden bringer for prins Joachim og familien.

De flytter nemlig til USA, og der sker allerede denne sommer. Fra den 1. september 2023 skal prins Joachim være klar til at tiltræde sin nye stilling under Forsvarsministeriet som forsvarsindustriattaché på Danmarks Ambassade i Washington D.C.

Prinsen er med sin lange militære erfaring godt klædt på til at varetage opgaven. Han begyndte sin militære uddannelse i 1987 som rekrut i Dronningens Livregiment, og sidenhen har han bestridt adskillige stillinger indenfor militæret.

I 2019 flyttede han og familien desuden til Frankrig med det formål, at prinsen skulle indlede sin uddannelse på Frankrigs højst rangerede militære uddannelsesforløb som supplement til hans mangeårige engagement i Forsvaret.

Så når prins Joachim trækker i arbejdstøjet efter sommerferien, vil det klart være en erfaring, han kan trække på, når han skal varetage sine mange nye arbejdsopgaver.

Prinsens nye stilling er i første omgang aftalt til at strække sig over tre år, men i en pressemeddelelse oplyser Forsvarsministeriet, at der vil være mulighed for forlængelse.

Til sommer venter derfor et spændende eventyr for dronningens yngste søn og hans familie.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden