Tirsdag, 28. februar 2023 — af Catja Klarskov

Ann Hjort kæmpede en brav fertilitetskamp: Derfor havde hun svært ved at få børn

Ann Hjort
Ann Hjort
Foto: Kaspar Wenstrup
Ann Hjort blev mor i midten af trediverne efter flere års fertilitetskamp.

I mange år var i dag 66-årige Ann Hjorts største drøm at blive mor, men det skete først, da hun var i midten af trediverne efter en lang og opslidende fertilitetskamp. Det fortæller skuespillerinden i et interview med Hendes Verden.

Ann Hjort, som spillede Puk i “Nissebanden på Grønland” fra 1989, vidste udmærket godt, at hun ville få svært ved at blive gravid. Den besked fik hun, da hun som 30-årig gik til lægen for at få svar på et spørgsmål, der længe havde naget hende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For selv om “Nissebanden”-skuespilleren ønskede at blive mor, og på det tidspunkt havde været i flere faste parforhold, så havde en positiv graviditetstest aldrig fundet hendes vej. Det skulle der vise sig at være en rigtig god grund til.

– Jeg besluttede mig for at blive undersøgt. Det viste sig, at mine æggeledere var vokset sammen. Jeg blev anbefalet at prøve at adoptere i stedet for at få børn selv, og der var jeg virkelig nede og bide i gulvtæppet. Jeg havde ikke nogen mand, og det var meget sorgfuldt for mig at erkende, at jeg ikke kunne få børn, fortæller Ann Hjort i interviewet med Hendes Verden, som du kan læse her.

Nogen år senere mødte Ann Hjort sin skuespilkollega Finn Nielsen under optagelserne til “Nissebanden i Grønland”, og de faldt pladask for hinanden. Da de senere vendte retur til Danmark, besluttede de at tage kampen om en graviditet op.

Efter adskillige års ventetid, 120 hormonbehandlinger og flere fejlslagne forsøg lykkedes det endelig skuespillerparret at blive gravide med sønnen Anton.

Ann Hjort og Finn Nielsen blev skilt i 2010, men i dag vidner deres knap 30-årige fælles søn, Anton, stadig om den kamp og kærlighed, de delte med og til hinanden i løbet af deres tyve års samliv.

Du kan læse interviewet med Ann Hjort her

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden