Torsdag, 30. april 2020 — af Stine Ramlyng

Anne Sofie Espersen ramt af kronisk sygdom

anne sofie espersen
Foto: Sif Meincke
Det begyndte med nogle mærkelige følelsesforstyrrelser i tæer og pletvist på kroppen. Sidste år i april fik skuespiller Anne Sofie Espersen så det chokerende svar.

For den 46-årige skuespiller og mor til tre Anne Sofie Espersen tog livet en uvirkelig og afgørende drejning sidste år i april, hvor hun pludselig ikke kunne mærke sin krop fra navlen og ned. Diagnosen fra lægerne lød: Multipel sclerose.

Holdt på hemmeligheden længe

Hun holdt på sin sygdomshemmelighed i over et halvt år, så fortalte hun ærligt om den på sin nye blog, og nu sætter hun også ord på forløbet i et stort interview i BILLED-BLADET.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her fortæller hun blandt andet om, hvordan hun - efter chokket - er ved at lande i at være kronisk syg, og hvorfor hun ventede så længe, med at fortælle det til omverdenen.

- Jeg føler mig egentlig også empowered, fordi jeg får så mange positive tilkendegivelser fra folk, som lige er blevet syge selv og faktisk allerede bruger mig og min nye blog for ligesom at holde humøret oppe. Og så giver alting mening, fortæller Anne Sofie Espersen, der i interviewet også forholder sig til, hvad sclerosen betyder for hende personligt, for kærligheden og for hendes karriere som skuespiller.

– Min identitet som kronisk syg er med mig hele vejen. Der er så mange nye ting, jeg skal forholde mig til. Før var jeg en rock’n’roller, der glemte at spise og levede af kaffe og smøger. Den går bare slet ikke, siger hun.

I dag er masser af søvn, rigtig kost og ingen stress livsnødvendigt. Overholder hun det ikke, er det – faktuelt – en stående invitation til sygdommen.

Læs interviewet med Anne Sofie Espersen i denne uges BILLED-BLADET, hvor hun fortæller hudløst ærligt om sit nye liv med den diagnose, der har forandret hendes liv for altid.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden