Mandag, 9. januar 2023 - af Julie Nolsöe

Esben Dalgaard løfter sløret: Det er mine planer for 2023

Esben Dalgaard
Esben Dalgaard
Foto: Hanne Juul
Skuespilleren Esben Dalgaard har mange planer for det nye år - både fagligt og personligt

Esben Dalgaard lå ikke på den lade side i 2022.

I slutningen af det forgangne år kunne han således ses hver dag i december måned i rollen som Grot i TV 2-julekalenderen "Tinka og Sjælens spejl". 

Samtidig havde han en rolle i den konkurrerende kanals julekalender, nemlig DR's "Julehjertets hemmelighed". 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tidligere på året, tilbage i oktober, var han sammen med Louise Wolff vært ved TV 2' store "Knæk Cancer 2022"- liveshow.

Disse projekter er blot et udpluk fra Esben Dalgaards liv det forgangne år, som også er det første hele år, hvor han har levet med diagnosen som kronisk syg, efter at han i efteråret 2021 fik den triste besked, at den modermærkekræft, han blev ramt af i 2012, var vendt tilbage - og denne gang havde spredt sig til de vitale organer via blodet.

Selvom sygdommen ikke kan helbredes, har skuespilleren i løbet af året oplevet gode resultater med immunterapi, der holder sygdommen i ro. Netop nu holder han dog pause i behandlingen og hans sygdom bliver fulgt af lægerne.

Planer for det nye år

På samme måde som i gamle år, lader det også til, at 2023 bliver et begivenhedsrigt år for den 46-årige skuespiller.

Overfor BILLED-BLADET løfter Esben Dalgaard nu sløret for sine planer for det år, der kommer:

- Jeg ser frem til at afholde mit foredrag "Hej Kræft,- Velkommen", der er et foredrag om, hvordan jeg har håndteret mit forløb, og om hvordan jeg forholder mig positivt til livet og nuet, fortæller Esben Dalgaard, der også har skuespil på listen over årets planer:

- Derudover glæder jeg mig til tv2´s Dansegarderoben, og selvfølgelig til gensyn med Familien Lindestrup, i DRs påskeserie "Troldehjertets hemmelighed". 

Flere bogprojekter på vej

Udover planer om foredrag og skuespil, har Esben Dalgaard ikke bare ét men flere bogprojekter i støbeskeen:

- Jeg skriver på et par bogprojekter, henholdsvist fakta og fiktion, samt udvikler på nogle forskellige andre projekter, lyder det fra Esben Dalgaard, som dog også har plads til mere i kalenderen:

- Men jeg glæder mig til, og håber på, at den gode opringning snart kommer om det næste fede tv/film-projekt. For det står ikke i kalenderen lige nu!

Håb for året

Også personligt ser Esben Dalgaard frem mod det kommende år med forhåbninger om gode ting og glade dage.

- Jeg har det godt fysisk. Psykisk også okay, omend der selvfølgelig er omskiftelige dage. En god bekendt med kræft forlod os netop, det gør ondt og kradser op i virkeligheden, skulle man have glemt den et øjeblik, fortæller han åbenhjertigt.

Han tilføjer straks:

- Men! Jeg har det godt og min behandling virker, omend jeg jo er på pause nu.

- Jeg tror, 2023 bliver et godt år. Jeg håber det ihvertfald. Ikke kun for mig, men også for den verden vi er en del af, som på mange måder ved Gud er presset! 

I et Instagram-opslag, som BILLED-BLADET har fået tilladelse til at dele, sætter Esben Dalgaard ord på det år, der er gået, og hvilke personlige både op- og nedture, han har gennemlevet:

- Skal jeg være ærlig, så synes jeg, 2022 har været hård. På virkelig mange måder! Personligt, mentalt, men også globalt, skriver han i opslaget og fortsætter:

- Og på de dage, hvor jeg synes det hele er lort og surt, og verden er barsk og kold, så virker “positivitets”- investeringen. Blandt andet lige præcist her, via alle beskederne, al begejstringen og medvinden, I sender tilbage, siger han med ros og tak henvendt til sine mere end 70.000 følgere på Instagram.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden