30. sep. 2017
Af Casper Nielsen

Barnestjernen Jan Priskorn Schmidt fortæller: Sådan var Dirch Passer

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20170920_lhl3645.jpg
Foto: Lars H. Laursen
Jan Priskorn Schmidt spillede som barn sammen med alle de folkekære danske skuespillere fra Axel Strøbye til Dirch Passer. Det har han mange anekdoter om.

Han var drengen, der var med i alle de folkekære danske film i 1960'erne fra ”Sommer i Tyrol” til "Min søsters børn". Men Jan Priskorn Schmidt brød sig ikke om virakken og trak til sidst stikket.

Efter 45 års tavshed fortæller han nu sin ikke helt så rosenrøde filmhistorie i en ny bog. Og i denne uges BILLED-BLADET fortæller han om sine mange oplevelser med de mange store skuespillere.

– Dirch var en underlig person, siger han b.l.a. om den store komiker.

Jan Priskorn var tidens store barnestjerne

Jan Priskorn Schmidt (hvis efternavn på filmplakaterne blev stavet ”Priiskorn”, fordi filmselskabet fandt det smartere) har mange historier om de folkekære skuespillere, han optrådte med som tidens store barnestjerne i 1960'erne.

Min søsters børn
Jan Priskorn helt til venstre i "Min søsters børn, når de er værst", Saga Film 1971
Foto: Saga Film

- Dirch var en underlig person. Jeg tror, Dirch spillede rollen som Dirch Passer, og at det endte med at slå ham ihjel, fordi han skulle drikke en flaske whisky for at leve op til imaget. Privat var han altså ikke så sjov, siger Jan, og afslører i BILLED-BLADET bl.a. en joke, som Passer lavede med ham under optagelserne til klassikeren ”Sommer i Tyrol”.

Historierne er mange. Både om Hanne Borchsenius, Karl Stegger og Axel Støby, som spillede hans onkel i ”Min søsters børn”-filmene.

Læs hele interviewet om, hvorfor Jan Priskorn Schmidt ikke har vist sig i medierne i 45 år i denne uges BILLED-BLADET.

Billed-Bladet nr. 39, 2017
Billed-Bladet nr. 39, 2017
Fotocollage: BILLED-BLADET

Læs mere om: