Lørdag, 11. marts 2023 — af Catja Klarskov

Jesper Nøddesbo åbner op om svære og private følelser: Derfor var jeg ensom

Jesper Nøddesbo
Jesper Nøddesbo
Foto: Martin Høien
Jesper Nøddesbo åbner op om de private og svære følelser, han kæmpede med som professionel håndboldspiller i elitesportens præstationsmiljø.

Den tidligere danske landsholdsspiller, Jesper Nøddesbo, har for nylig åbnet op om, hvordan han som professionel håndboldspiller og en del af elitesportens præstationsmiljø kæmpede med følelsen af ensomhed.

Nu deler han, både som vært på podcasten “SamtaleRummet” og som gæst i “Aftenshowet” på DR, en række af de tanker, følelser og erfaringer, han har gjort sig gennem tiden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I “Aftenshowet” udpegede han nemlig først og fremmest præstationskulturen som roden til den ensomhed, han selv har kæmpet med.

– Det er ikke altid, at blitz- og rampelys peger mod en, eller man præsterer, og det er der, ensomheden har udspillet sig for mig. Det med at være i rum med mennesker, man holder utroligt meget af, men alligevel pakker man sig om sig selv, fordi man bliver usikker på de følelser, man sidder med, fortalte Jesper Nøddesbo i “Aftenshowet” på DR.

I udsendelsen, der blev sendt tirsdag aften på DR 1, har Jesper Nøddesbo selskab af den tidligere elitesvømmer Sarah Bro, der, foruden at være første gæst i podcasten “SamtaleRummet”, selv kan nikke genkendende til den ødelæggende følelse af ensomhed.

Jesper Nøddesbo har, efter han indstillede sin håndboldkarriere, uddannet sig til coach, og tager han de briller på, så understreger han, at det er gennem samtalen, at man kan opløse ensomheden.

Selv fik den tidligere spiller på herrelandsholdet først øjnene op for samtalens værdi, da han startede til sportspsykolog, og pludselig forstod, hvor meget det betyder at kunne læsse sine mange tanker og følelser af på en tredjepart.

Her omsatte han tanker til tale og skabte dét refleksionsrum, han nu forsøger at give videre til både gæster og lyttere af podcasten “SamtaleRummet”.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden