Drabschefer taler ud om Danmarks største krimisager

Foto: AOP
Krimi-forfatteren Stine Bolther har fået Danmarks to mest erfarne drabschefer, Ove Dahl og Kurt Kragh, til at fortælle om deres uhyggelige arbejde.

Vi har set de to drabschefer Kurt Kragh og Ove Dahl på tv utallige gange, hvor de efterlyste offentlighedens hjælp til at løse uhyggelige mordsager.

En af dem, der kender de to herrer allerbedst, er Stine Bolther, vært på TV 3's program, "Krimicentralen", og kriminalreporter på Ekstra Bladet. Gennem årene har hun skrevet utallige artikler om de mordsager, som de to drabschefer arbejdede med, og heldigvis i de allerfleste sager også har opklaret.

LÆS OGSÅ: Den nye vært på Krimi 5: Jeg har ingen lig i lasten

Ultimative forbrydelser

Efter Ove Dahl, tidligere drabschef i København Politi, og Kurt Kragh, tidligere drabschef i Rejseholdet, begge gik på pension, satte Stine Bolther dem sammen til en snak om de allermest specielle sager, de arbejdede med;  sager som Amagermanden og æresdrabet i Slagelse. Det er der kommet bogen "Drabscheferne - De største sager" ud af, som netop er udsendt på Ekstra Bladets Forlag.

Få et smugkig på denne uges BILLED-BLADET.

- Det er jo to hyggelige og søde mænd, som jeg har talt med i, ja, over 40 timer til denne bog. Men da de arbejdede, var de også Danmarks mest erfarne og respekterede efterforskere indenfor deres felt, som er de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

- Ove og Kurt forklarer hvordan en drabsefterforsker arbejde med bl.a. afhøringsmetoder og profil-arbejde, og især om de syv motiver - jalousi, hævn, begær, magt, profit, udstødelse og fanatisme - der altid ligger bag den ultimative forbydelse, som et mord jo er, siger Stine Bolther, der tidligere har udgivet fire andre bøger indenfor kriminalområdet.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden