Onsdag, 14. juni 2017 - af John Lautrup

TILLYKKE: Lise Nørgaard fylder 100 år

Lise Nørgaard kan fejre sin store mærkedag velvidende, at få har sat sig større spor i danskernes bevidsthed. Hun er stadig knivskarp i hovedet, godt hjulpet på vej af en evne til at se komikken, også i modgang.

Lise Nørgaard! Hvad kan der snart siges mere om dette mageløse ikon andet end et kæmpemæssigt tillykke med de 100 år, som hun runder i dag - onsdag den 14. juni.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Har stillet op til interviews

Lise Nørgaard har jo selv sagt det meste i de utallige fødselsdagsinterviews, som hun utrætteligt har stillet op til i de seneste måneder. Det havde hun ikke behøvet i sin ufatteligt høje alder. Men som hun selv har sagt, så kan hun godt huske, hvordan det var at være ung journalist i Roskilde og få afslag på afslag. Sådan vil hun ikke behandle sine yngre kolleger.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mor til Matador

At fødselaren først og fremmest opfatter sig selv som journalist fremgår tydeligt af de mange interviews, hun har givet. Hun elskede sit fag og blev med sine klummer og kampagner for især kvinders rettigheder et stort navn i dansk presse. Men det er naturligvis som ophavskvinde og mor til "Matador", at hun har sikret sit navn udødelighed.

TV-serien om livet i Korsbæk bliver i øjeblikket genudsendt for syvende gang og med samme tårnhøje seertal som altid. Det er nærmest sensationelt og endnu et bevis på, hvor fantastisk fængende hun har formået at skildre en tidsperiode og dets mennesker.

Føleri er ikke noget for Lise Nørgaard. Faktisk afskyr hun at tale om følelser. Både sine egne og andres. Til gengæld er hun glad for humor, og i et fødselsdagsinterview med BILLED-BLADET fornylig fortalte hun om en af hemmelighederne ved at blive 100 år. Nemlig et godt grin. Det havde endnu en gang reddet hende gennem en tung dag. 

Elsker komik

Vinteren var plagsom for hende med fald og lange sygdomsperioder. En dag, hvor hun havde det ekstra skidt, fyldtes hendes lejlighed i Skodsborg langsomt med et væld af mennesker, der kom anstigende med alle mulige ærinder. En elektriker, en forfatter til hendes nyligt udkomne biografi, en datter og svigersøn, en hjemmehjælper samt en hidkaldt læge og en sygeplejerske.  

Lise Nørgaard lå i sin seng og iagttog menageriet med tiltagende moro. 

- Det var som en komedie, hvor der hele tiden bliver sendt nye uvedkommende personer ind på scenen, og det hele bliver værre og værre, fortalte hun. 

- Hvor andre måske ville have fået et sammebrud, syntes jeg pludselig, at det var afsindigt morsomt. Min datter spurgte: Er du ved at blive vanvittig, mor? Ja, svarede jeg, jeg er ved at dø af grin. 

- Til mine ringe evner hører, at jeg er mægtig god til at se komikken. Jo værre, jo bedre. Hvis jeg render ind i fortrædeligheder, synes jeg altid på et eller andet tidspunkt, at det bliver morsomt, sagde Lise Nørgaard. 

Stort, stort tillykke til en prægtig dame. 

Se de kendtes rørende fødselsdagshilsner i galleriet herunder:

GALLERI: De kendte siger tillykke til Lise Nørgaard

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden