20. maj. 2021
Af Majken Munk

Forhåbningsfulde Fyr og Flamme: Sådan er vores finalechancer

Laurits Emanuel og Jesper Groth
Laurits Emanuel og Jesper Groth
Foto: EBU/ Thomas Hanses
Laurits Emanuel og Jesper Groth fra Fyr og Flamme ved godt, de skiller sig ud ved Eurovision. Men de håber alligevel på, at de går videre til finalen.

Der er mange personligheder til Eurovision Song Contest, der må siges at være en af de største musikalske konkurrencer i verden.

Danske Fyr og Flamme ved godt, at deres bidrag ”Øve sig på hinanden” skiller sig ud fra mængden, alligevel håber de, at Europa har fået smag for dem.

De gode drenge

Siden mandag dem 10. maj har Fyr og Flamme været en del af forberedelserne til Eurovision Song Contest.

Her har den danske duo mærket, at der har været en positiv stemning omkring dem, og de håber, at det kan sikre dem en plads i finalen.

- Folk kan godt lide os. De kan godt se, at vi er de gode drenge. Vi kan godt mærke, at vi er et lille land, og vores sang er ikke så torden og lynild som så mange andre. Men nogle gange går man også til buffeten og tager vandmelon i stedet for bøf, så vi føler, at vi har et stærkt nok kort, siger Jesper Groth til BILLED-BLADET.

Synges to gange

Fyr og Flamme skal på scenen i anden semifinale torsdag aften, hvor de synger deres ”Øve os på hinanden” på modersmålet. Det er første gang siden 1997, at et dansk bidrag vælger det.

Hvis det står til duoen, får de lov til at synge deres sang hele to gange.

- Vi vil gerne synge to gange, og det er vi ikke bange for at sige mere, siger Jesper Groth kækt.

- Nej, det er vi ikke. For man kan jo kun kvalificere sig til konkurrencen, hvis man synger sin sang to gange, uddyber Laurits Emanuel.

Om Fyr og Flamme får lov at synge deres sang i finalen lørdag den 22. maj, afgøres torsdag aften i anden semifinale, hvor ”Øve os på hinanden” er sang nr. 17.

Semifinalen og finalen kan ses på DR1 fra klokken 21.00.

Læs mere om: