20. maj. 2021
Af Majken Munk

Går Fyr og Flamme videre til finalen? Eurovision-ekspert kommer med sit bud

Fyr og Flamme, Laurits Emanuel og Jesper Groth
Fyr og Flamme, Laurits Emanuel og Jesper Groth
Foto: Martin Sylvest/ Ritzau Scanpix
Torsdag aften deltager Fyr og Flamme i semifinalen ved Eurovision Song Contest, men er bidraget godt nok til at gå videre til finalen?

Afgørelsens dag er kommet for den danske duo Fyr og Flamme.

Den anden semifinale i Eurovision Song Contest 2021 afholdes torsdag aften, og her skal duoen, der består af Laurits Emanuel og Jesper Groth, synge sig til en plads i finalen.

BILLED-BLADETs Eurovision-ekspert giver et bud på, hvordan det kommer til at gå det danske bidrag.

Ændret efter prøver

Før Eurovision Song Contest tog sin begyndelse i forrige uge, var Fyr og Flammes chancer for at gå videre til finalen små, mener BILLED-BLADETs Eurovision-ekspert Julie Lund Rosenfeldt Isen.

- Havde man spurgt mig, inden prøverne begyndte, havde jeg sagt: ”Nej, Danmark kommer ikke i finalen”, selv om det jo er en rigtig god og glad sang – for jeg frygter, at den ikke vil appellere bredt nok hos de europæiske tv-seere og (især) juryer.

- Men prøverne er gået rigtig godt, og der er god stemning blandt mange europæiske grand prix-fans omkring det danske bidrag, og der er da også fuld knald på både fest, farver og firserstemning, når Fyr & Flamme indtager scenen. Så måske kan det danske bidrag alligevel godt have en chance for at klemme sig videre til finalen, siger hun.

God placering

I Eurovision Song Contest er der to semifinaler. Den første blev afholdt tirsdag, hvor Danmarks nabolande Sverige og Norge kvalificerede sig til finalen.

Anden semifinale afholdes torsdag med 17 nationer, og netop hvornår Fyr og Flamme skal på scenen og synge ”Øve os på hinanden” kan have stor betydning.

- Det er også en klar fordel for Danmark, at Fyr & Flamme skal på scenen som det allersidste bidrag i semifinalen torsdag. Der er eftertragtet at optræde fra nogle af de sidste pladser, fordi de sange ofte vil stå tydeligere i seernes erindring, når afstemningen begynder, efter den sidste sang er fremført, siger Julie Lund Rosenfeldt Isen.

I hver semifinale går de ti nationer med flest point videre til finalen, der afholdes lørdag den 22. maj 2021.

Den store overraskelse

Selv om prøverne og placeringen taler for Fyr og Flammes muligheder for at ende i finalen, er der stadig eksperter, der tvivler.

Men det er muligt, at Fyr og Flamme bliver årets store Eurovision-overraskelse, mener Julie Lund Rosenfeldt Isen.

- Jeg håber selvfølgelig, at Europa har lyst til at holde en 80’er-fest sammen med Fyr & Flamme, og at ”Øve Os På Hinanden” kan få stemmer nok til at komme videre til lørdagens finale. Hos Danske Spil tror man dog stadig mest på, at semifinalen bliver endestationen for Danmark, og det giver lige nu pengene 2,5 gange igen, hvis Danmark går videre, mod 1,5 gang, hvis Danmark ryger ud – men der er jo altid et eller to bidrag, der overrasker alle og går i finalen mod alle odds. Så skal vi ikke krydse fingre for, at Danmark bliver et af dem i år?, siger hun.

Anden semifinale, hvor Fyr og Flamme skal kæmpe for en plads i semifinalen, sendes klokken 21.00 på DR1

Læs mere om: