Onsdag, 28. december 2022 - af Regitze Ørnstrup Christensen

Thomas Helmig fortæller med et glimt i øjet, hvordan alderen begynder at trykke

Thomas Helmig
Thomas Helmig på Orange Scene under Roskilde Festival 2022.
Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Vi bliver alle ældre – også Thomas Helmig.

Hver gang du vågner op til en ny dag, er det et livsvilkår, at du også er blevet en dag ældre. Og sådan fortsætter det, indtil du en dag ikke vågner igen.

Og når man bliver ældre, sker der også rent fysisk nogle ting med din krop, som du kan prøve at udskyde, men som på et eller andet tidspunkt bliver en realitet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For eksempel rynker, knas med kroppen eller de første grå hår.

Og det er også noget pop-ikonet Thomas Helmig mærker.

I TV 2 dokumentaren ”Thomas Helmig på hjemmebane” fortæller den 58-årige sanger, at han også er begyndt at mærke, at han rent faktisk bliver ældre.

- Man kan mærke fysisk, at man bliver ældre. Der er selvfølgelig nogle ting, som jeg ikke kan nu, som jeg kunne, da jeg var 25. I forhold til styrke. Dengang vågnede man jo ikke og tænkte ”Åh, min ryg, mine knæ, men sådan er det i dag. Man kan se på det positivt og sige, at det er fordi, jeg har brugt mine knæ og min ryg, siger han.

Det ligner dog ikke, at det er noget der påvirker ham synderligt på scenen. For hvis man har oplevet Thomas Helmig optræde, så ligner han bestemt ikke en, der går rundt med knæ- og rygskavanker.

Det hæmmer i hvert fald ikke hverken dansetrin eller optræden på scenen.

Et andet tegn på aldring er de rynker, der naturligt opstår, når man lever sit liv.

Det har Thomas Helmig gjort, og han anerkender, at alderen haler ind på ham, men ser det på en positiv måde.

- Lige som med rynkerne: Det er fordi jeg har levet. De er da af en grund. De er der, fordi jeg har grinet rigtig meget, fortæller han med et smil i dokumentaren.

Og for nu er hverken rynker, ryg eller knæ en hindring for sangeren. I sommeren 2023 har han nemlig planlagt en turné, der indtil videre tager ham forbi 15 danske byer fra maj til august.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden