1. sep. 2016
Af af Trine Larsen

Dronningens skræddermester er død

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Niels Henrik Dam
Celli Freifeldt var manden bag et hav af dronning Margrethe flotte og smarte dragter. Nu har den 95-årige skrædder syet sit sidste sting.

En af dronning Margrethes første, faste skræddermestre, Celli Freifeldt, er død. Han blev 95 år.

Gennem et langt liv var Celli Freifeldt førende trendsætter og skabte moden til stormagasinerne Magasin og Illums Model-saloner, men i 1990 stoppede han for at skabe sit eget modehus.

SE BILLEDERNE: Dronning Margrethe i blomster og farver

Dronning Margrethe blev hurtigt, ligesom dronning Ingrid, fast kunde og har været det siden. Derfor blev Celli Freifeldt i 1994 kongelig hofleverandør og i 2008 modtog han ridderkorset.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-0000019959.jpg
Celli Freifeldt med datteren Annette Freifeldt.
Foto: AOP

Skræddermesteren blev begravet onsdag den 31. august fra Mosaisk Vestre Begravelsesplads, hvor tidligere overrabiner Bent Melchior holdt en kærlig og højtidelig tale for sin afdøde ven.

Dronning Margrethe sendte en krans

Dronning Margrethe sendte en personlig hilsen i form af en stor krans.

Den gestus ville have glædet den gamle skræddermester, der sov stille ind i sin lejlighed på plejehjemmet, omgivet af sin familie, efter kort tids sygdom.

Kongelig hofleverandør

Celli Freifeldt efterlader sig tre oldebørn, seks børnebørn og tre børn, hvoraf den ældste datter, Annette Freifeldt, siden 1999 har styret forretningen og ført den videre som kongelig hofleverandør.

SE BILLEDERNE: Dronning Margrethes fem flotteste kjoler i 2015

Derfor er det i dag Annette Freifeldt, der står for de flotte og smarte dragter, frakker og kjoler, som vi ofte ser dronning Margrethe bære.

Læs mere om: