20. mar. 2021
Af John Lautrup

Alice Vestergaard: Uffe er et mandfolk

Alice Vestergaard
Alice Vestergaard og Uffe Ellemann-Jensen
Foto: Hanne Juul
Alice Vestergaard og Uffe Ellemann-Jensen har guldbryllup til sommer. Det har ifølge guldbruden været 50 fantastiske år.

Alice Vestergaard, 83 år, havde været mange år på Tv Avisen, da hun i 1970 fik Uffe Ellemann-Jensen, 79 år, som ny kollega. Hun blev sat til at lære ham, hvordan man laver fjernsyn, men undervisningen kom snart i anden række.

Allerede året efter blev de gift, og det var ikke, fordi den senere udenrigsminister og partiformand for Venstre var nogen stor romantiker.

- Det gør heller ikke noget. Jeg synes, han er et mandfolk, og det er han på mange måder. Både af sind og skind, siger Alice Vestergaard, som den 19. juni kan fejre guldbryllup med sit mandfolk.

- Jeg må sige, at jeg har fået et fantastisk spændende liv sammen med Uffe. Ikke kun ved at rejse og se verden, men også ved, at han har så stor viden og indsigt i en hel masse ting. Det har sandelig betydet meget, tilføjer hun.

Uffe Ellemman-Jensen er mindst lige så glad for sin hustru.

- Vi brændte stille og roligt varme på hinanden. Det varede vel en del måneder, før det gik op for os, at – hov! – vi kan da ikke leve resten af livet uden hinanden, fortæller han.

Og hvorfor kunne han så ikke leve uden Alice?

– Det er svært at sige, men når man pludselig opdager, at man er blevet skrupforelsket i en skøn kvinde, og at hun er ens livs store kærlighed, så kan man komme til et punkt, hvor man skubber alle andre hensyn i baggrunden, svarer Uffe, der ligesom Alice kom med en bagage, der både indeholdt en tidligere ægtefælle samt børn.

Læs stort dobbeltinterview med Uffe Ellemann-Jensen og Alice Vestergaard i BILLED-BLADET, der kom på gaden torsdag den 18. marts.

Læs mere om: