1. sep. 2016
Af John Lautrup

Ritt Bjerregaard i bedring: Helt utroligt dejligt

Ritt Bjerregaard
Ritt Bjerregaard
Foto: Hanne Juul
Ritt Bjerregaard har i to år levet med sin kræftsygdom, men onsdag fik hun en dejlig besked: Den har ikke bredt sig.

Ritt Bjerregaard, 75 år, kunne onsdag bryde ud i jubel efter to ugers angstfyldt venten på resultatet af sin seneste scanning på Rigshospitalet. Hun fik nemlig besked på, at kræften indtil videre er gået i stå i hendes lunger.

- Ju hu så var det dagen, hvor jeg fik at vide, at min kræft ikke havde bredt sig. Helt utroligt dejligt. Jeg får igen tre måneder uden kemo, så jeg skriver videre på erindringerne, fortæller den tidligere politiker på sin Facebook-væg.

LÆS MERE: Ritt Bjerregaard har valgt livet i bredden i stedet for i længden

Første operation gik galt

Første bind af Ritt Bjerregaards selvbiografi "Ritt" udkom sidste år og blev modtaget med stor applaus af anmelderne. Siden har hun skrevet på andet bind i det omfang, hendes kamp mod kræften har tilladt det.

Hun fik konstateret kræft i endetarmen i begyndelsen af 2015 og gennemgik et meget hårdt forløb i starten, fordi den første operation gik galt, og hun måtte på operationsbordet igen. Dengang valgte hun en forebyggende kemokur fra, fordi hun følte sig for afkræftet efter operationerne.

Alle blodprøver er fine

Senere sagde hun dog ja til kemo, da det viste sig, at kræften havde spredt sig til lungerne. Kuren stoppede i foråret, og nu får hun altså endnu en pause.

LÆS MERE: Ritt Bjerregaard fortæller om sit åbne ægteskab

- Resultatet viste helt entydigt i retning af, at der ikke var tale om nogen form for vækst. Alle mine blodprøver var lige præcis, som de skulle være. Det var så skønt, siger en lettet Ritt Bjerregaard til BT.

Læs mere om: