8. mar. 2021
Af John Lautrup

Søren Gade: Dét fortryder jeg mest i dag

Søren Gade
Søren Gade
Foto: Hanne Juul
Søren Gade var nede "at suge grundvand", da han først mistede sin kone og to år efter sin ministerpost.

Søren Gade har kigget i tilværelsens bakspejl, og set i bagklogskabens ulideligt klare lys fortryder han i dag, at han ikke stoppede som forsvarsminister, da hans kone, Helle, døde af kræft i 2008. Det fortæller han i et interview i Kristeligt Dagblad.

- Det var som at køre med 100 kilometer i timen ind i en mur. I dag fortryder jeg, at jeg ikke selv sagde stop som minister, da Helle døde. Jeg har altid sagt til mine døtre, at de skal redde sig selv, fordi der ikke kommer nogen anden og gør det. Men her blev jeg ramt af mine egne ord. Jeg kunne ikke redde mig selv, siger han til Kristeligt Dagblad.

Søren Gade var en populær og stærk forsvarsminister, og han mener, at han kunne have sparet sine døtre, Ida og Mette, og sig selv for meget bøvl, hvis han var stoppet som minister i 2008. Mens legen endnu var god. Men han havde det som "en bokser, der altid havde endnu en kamp, han lige skulle vinde". Til sidst var han ude af stand til at vinde. Han valgte selv at gå i 2010 efter et par skandalesager i Forsvarsministeriet.

- Da jeg stoppede som minister, var jeg helt nede at suge grundvand. Mine piger var 18 og 20 år og på vej ud ad døren for at studere i Aarhus, så jeg var mutters alene. Telefonen stoppede også med at ringe. Det viste sig, at jeg ikke havde alle de venner i politik, som jeg troede, siger han i Kristeligt Dagblad.

Læs mere om: