Ærlig Kasper Hjulmand: Eriksen-chok i EM-kamp vækker grimme minder

Kasper Hjulmand

Kasper Hjulmand

Foto: Ritzau/Scanpix
For Kasper Hjulmand og hans EM-landshold er der nu fuld fokus på lørdagens vigtige ottendedelsfinale i Amsterdam mod Wales. Efter chokket med Christian Eriksen i EM-åbningskampen har landsholdet vist fantastisk styrke.

Det danske herrelandshold i fodbold har i dag fuld fokus på lørdagens vigtige ottendedelsfinale mod Wales på Johan Cruijff Arena i Amsterdam.

Og for landstræner Kasper Hjulmand arbejdes der ivrigt for at få taktikken finpudset før den største opgave i hans karriere.

Kasper Hjulmand og spillerne hårdt ramt

EM-slutrunden har udviklet sig som lidt af et sportsligt og nationalt eventyr for alle os med rød-hvide hjerter, men indledningen på slutrunden var alt andet end eventyrlig.

I åbningskampen den 12. juni i Parken mod Finland faldt vores store stjerne Christian Eriksen om med hjertestop og blev genoplivet på banen.

Det var et chok for spillere, trænere og alle andre danskere.

Sammen med de øvrige danske landsholdsspillere var landstræner Kasper Hjulmand de nærmeste vidner til den uhyggelige hændelse.

Grimme minder

Da Christian Eriksen faldt til jorden 42 minutter inde i EM-kampen, vækkede det ekstremt grimme minder for Kasper Hjulmand.

- Jeg er selv rigtig berørt af det. Som træner har jeg selv været involveret i en situation, hvor vi var ved at miste en på banen. Jeg kan mærke, at det betyder noget, sagde Hjulmand på et pressemøde efter kampen mod Finland.

Kasper Hjulmand refererede også ved endnu et pressemøde til den tidligere fodboldspiller Jonathan Richter, som han arbejdede sammen med i FC Nordsjælland.

Jonathan Richter
Foto: Gregers Overvad

Jonathan Richter

Ramt af lyn

Richter blev ramt af et lyn under en træningskamp i sommeren 2009.

På sidelinjen var den nuværende landstræner Kasper Hjulmand sammen med assistenttræner i FC Nordsjælland Morten Wieghorst, der i dag er Hjulmands assistent på landsholdet.

Dengang lå Richter livløs på jorden i 41 minutter, inden han blev genoplivet.

Han lå efterfølgende i koma i 11 dage og har fået amputeret sit ben.

Richter måtte indstille sin professionelle fodboldkarriere i en alder af 24 år, men han lever i dag et godt liv.

Har inspireret EM-holdet

- Jonathan er en, vi har talt om i trænerteamet. Kasper Hjulmand har jo haft Jonathan Richter under sig, og det er en person, vi kan finde inspiration i.

- Han er for os en rollemodel, der har vist, at der er en vej til at komme tilbage. Jonathan har vist vejen, kan man sige, og jeg er sikker på, at spillerne også finder en samhørighed, sagde DBU's fodbolddirektør Peter Møller to dage efter Finland-kampen i Go' Aften Live.

Spar op til 838 kr. med BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden