30. jul. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Danmarks unge stjerne: Mathias Gidsel har kæmpet hårdt

Mathias Gidsel
Mathias Gidsel
Foto: Ritzau Scanpix
Mathias Gidsel var ganske ung, da han flyttede hjemmefra for at følge drømmen om en professionel håndboldkarriere.

I efteråret spillede 21-årige Mathias Gidsel sin første landskamp, i januar fik han sin slutrundedebut og lige nu er han med i OL.

Den unge vestjyde har scores mål på stribe og imponeret med sin hurtighed, men vejen til elitehåndbold har krævet hårdt arbejde.

Mathias Gidsel flyttede hjemmefra som blot 15-årig for at tage på Oure efterskole, men han vendte ikke tilbage til Skjern igen.

- Jeg tror, at jeg ringede hjem hver anden dag de første par måneder og bad om at komme hjem, men det fik jeg ikke lov til. Selvfølgelig har jeg savnet familien og livet derhjemme. Men på et tidspunkt indså jeg, at Oure var det rigtige sted at være, hvis man gerne ville blive en dygtig håndboldspiller, har Mathias Gidsel tidligere fortalt til TV 2 Sport.

Det ville han gerne, og han blev derfor også på Sydfyn.

Han kar kæmpet for at nå det høje niveau, han er på i dag, og det har krævet mange timer i fitnesscenteret og store mængder mad.

Det kræver nemlig god fysik at spille mod verdens bedste, og derfor vejer Mathias Gidsel i dag også 40 kilo mere, end han gjorde, da han for syv år siden forlod familien i Skjern for at jagte håndbolddrømmen.

Lige nu jagter han sejre og metal sammen med de danske håndboldherrer.

Læs mere om: