21. nov. 2022
Af Regitze Ørnstrup Christensen

Dansk VM-angriber afslører nyt samarbejde med stor dansk medicinalvirksomhed

Kasper Dolberg
Kasper Dolberg fik sidste år konstateret type 1-diabetes.
Foto: Mikael Rieck
Den danske landsholdsangriber fik sig lidt af en overraskelse, da han sidste år blev diagnosticeret med type 1-diabetes. Nu bruger han sin stemme til at skabe opmærksomhed om den kroniske sygdom.

For lidt over et år siden kom det frem, at den danske landsholdsspiller Kasper Dolberg har fået konstateret type 1-diabetes.

Det skete efter noget tid med ubehag i kroppen, og lægernes svar var både overraskende og lettende for den danske landsholdsspiller.

Siden diagnosen har han dog også fortalt at på trods af vished over diagnosen, så ramte det ham også mentalt i tiden efter.

- Da vi fandt ud af, at jeg var syg, der må jeg indrømme, at det ikke var nemt mentalt. Men heldigvis var behandlingen effektiv ret hurtigt, fortalte han dengang til lokalavisen Nice-Matin ifølge B.T.

Kasper Dolberg fundet sig til rette med et liv som kronisk syg, og det har heldigvis ikke sat en stopper for hans professionelle virke som fodboldspiller.

Og nu forsøger han at bruge sin stemme i netop den sammenhæng.

Han afslører nemlig på sin Instagram-profil, at han har indgået et samarbejde med Danmarks største medicinalvirksomhed, Novo Nordisk.

Samarbejdet skal skabe opmærksomhed om type 1-diabetes og vise, at man på trods af den kroniske sygdom, sagtens kan leve et helt normalt liv.

Novo Nordisk er måske særligt kendt for at arbejde med netop diabetes og andre alvorlige kroniske sygdomme.

Læs mere om: