1. feb. 2021
Af Stine Ramlyng

Han sendte Niklas Landin på mål: Mor var ikke glad

Niklas Landin
Niklas Landin
Foto: Flemming Jeppesen
Verdens bedste målmand var måske aldrig blevet målmand, hvis det ikke havde været for en helt særlig mand fra KFUM København Håndbold.

Hans navn er Persson, Henrik Persson, og det er muligvis den mand, hele Danmark bør takke for, at vi nu deler nationalitet med verdens bedste målmand.

Niklas Landin trådte sine første håndboldsko i Københavnerklubben KFUM, hvor også hans yngre bror, Magnus Landin, begyndte sin karriere. Og det var her træner Henrik Persson fik øjnene op for de storspillende talenter.

Henrik Persson kan sågar prale af, at det var ham, der i første omgang bad en 8-årig Niklas Landin om at stille ind mellem stolperne, fortæller han til dr.dk.

Kom aldrig ud af målet igen

- Hans mor var ikke glad for, at hendes lille dreng skulle derind at stå. Men jeg manglede en målmand, og jeg synes, Niklas havde en god boldforståelse. Siden da har han aldrig kunne finde ud af målet igen, siger han med et grin, inden han fortsætter:

- Det er lidt sjovt at tænke tilbage på, at jeg sendte ham i den retning. Ellers kunne det måske være endt med, at han kun var blevet en habil fløjspiller i Københavns KFUM, lyder det fra den stolte ungdomstræner til dr.dk.

Henrik Persson er i dag blandt andet formand for forretningsudvalget i KFUM Centralforeningen, der er en paraplyforening for idrætsklubberne, spejderne og sangkorene i København.

GALLERI: Håndbold VM 2019 kys og kram (Foto: Jesper Sunesen)

Læs mere om: