Søndag, 30. januar 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Hans Lindberg havde afskrevet landsholdet: Sådan ser han på fremtiden

Hans Lindberg

Hans Lindberg

Foto: Claus Fisker
Hans Lindberg troede ikke, at han skulle være en del af landsholdet, men så ringede Nikolaj Jacobsen, og så var han pludselig på vej mod EM.

Hans Lindberg er en af de mest erfarne, når det handler om at være med til en slutrunde, men alligevel blev han noget overrasket, da Nikolaj Jacobsen ringede til ham en fredag morgen for godt to uger siden.

Landstræneren ringede fra Ungarn, hvor EM var i gang, da han sendte bud efter den rutinerede højre fløj.

Ramt af corona

Årsagen var, at Johan Hansen var blevet skadet, og så smed Hans Lindberg ellers, hvad han havde i hænderne og satte sig på et fly mod Ungarn. 

Allerede næste dag var han i kamp for Danmark i rødt og hvidt, og det blev til tre kampe for den rutinerede landsholdsspiller, inden han pludselig blev testet positiv for corona.

40-årige Hans Lindberg er nu ude af sin isolation, men han skal ikke på banen i Danmarks bronzekamp søndag eftermiddag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Udelukker ikke noget 

Dermed har Hans Lindberg muligvis spillet sin sidste landskamp, men han vil ikke udelukke noget.

- Jeg regner ikke med at være en del af holdet, det gjorde jeg heller ikke før slutrunden. Hvis Nikolaj har brug for mig en gang ude i fremtiden, ringer han bare. Sådan har det altid været, fortalte Hans Lindberg under TV 2’s optakt til bronzekampen.

Her satte han også ord på, hvordan han har oplevet slutrunden i Ungarn.

- Jeg har nydt at være en del af truppen. Hvis der kommer flere (kampe, red.), kommer der flere, og ellers har jeg nydt de 275, det er blevet til indtil videre.

De 275 landskampe i karrieren betyder, at Hans Lindberg er den af alle danske håndboldspillere gennem tiden, der har spillet næstflest landskampe. Førstepladsen indtages fortsat af Lars Christiansen, der nåede at spille 338 landskampe i karrieren.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden