Onsdag, 25. januar 2023 - af Laura Dalgård Hansen

Henrik Møllgaard er fyldt 38: Det er ikke som for 10 år siden

Henrik Møllgaard
Henrik Møllgaard
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Landsholdets Henrik Møllgaard har ingen planer om at indstille håndboldkarrieren lige foreløbig, men han kan godt mærke, at kroppen er blevet ældre.

VM i herrehåndbold nærmer sig sin afsluttende fase, og igen i år er det danske landshold med i kampen om medaljerne.

Henrik Møllgaard har prøvet det hele masser af gange før, og igen i år er han fast mand i Nicolaj Jacobsens trup. Den 38-årige håndboldspiller fik debut på landsholdet i 2006, og siden er det blevet til næsten 200 kampe i rødt og hvidt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stolt over at være på landsholdet

Henrik Møllgaard har i mange år været en af de bærende kræfter i det danske forsvar, men han har aldrig taget det som en selvfølge, at han bliver inviteret med til en slutrunde.

- Der er ikke én gang i de seneste 10 år, hvor jeg ikke har tænkt: ”Gad vide om indkaldelsen kommer?”, fortæller Henrik Møllgaard, der er meget stolt over at have fået lov at være med så længe.

Men når man har været med så længe som Henrik Møllgaard, skal der også mere til for at holde sig skarp og i form.

- Mange ting er blevet hårdere. Der er mere fast arbejde i at holde sig frisk. Det var nemmere at holde sommerferie for 10 år siden, for der kunne man give kroppen 14 dages fri og så træne hårdt, og så gik det alt sammen. Nu kan jeg ikke holde fri i tre dage, for så gør det ondt, og så er det som at starte forfra. Det er blevet mere fast arbejde, og det er fint nok, men det er noget andet, forklarer han.

Én ting er at ens fysik ændrer sig i takt med, at man bliver ældre, men Henrik Møllgaard har i årenes løb også mærket, at det er blevet anderledes at være en del af landsholdet.

- Jeg har altid bekymret mig om gruppen, og at vi har det godt. Jeg kan se, at mange af mine helte og forbilleder, og dem jeg lænede mig op ad i de første slutrunder – Hans (Lindberg, red.) er heldigvis tilbage igen – men eller er de væk. Bo (Spellerberg, red.), Nødde (Jesper Nøddesbo, red.) og Kasper Søndergaard. Dem, der betød meget for mig i mange af mine første år. Jeg ved ikke, om de unge får samme forhold til mig, men når nogle forsvinder, er der andre, som skal tage over og være med til at lede og skabe ro og også viderebringe den kultur, der er på landsholdet, forklarer Henrik Møllgaard.

Selv har han dog ingen planer om, at det snart skal være slut med at være professionel håndboldspiller – heller ikke selv om fødselsdagen 2. januar 1985 afslører, at han er den næstældste i den nuværende landsholdstrup.

- Det skal vi nok spørge landstræneren om. Jeg vil gerne blive hængende for evigt. Jeg har ikke tænkt, der er et naturligt stop, lyder det fra Henrik Møllgaard, der til daglig spiller i Aalborg Håndbold.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden