14. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Julie Berthelsens mand rasende over corona-beslutning til VM

Julie Berthelsenog Minik Dahl Høegh
Julie Berthelsenog Minik Dahl Høegh
Foto: Birger Storm
Det grønlandske håndboldlandshold med Julie Berthelsens mand Minik som stjerne er alt andet end tilfredse med, at de efter afbud fra USA til håndbold-VM ikke er blevet tilbudt at træde ind i turneringen.

Da USA’s håndboldlandshold efter at være blevet ramt voldsomt af corona måtte melde afbud til herrernes håndbold-VM i Egypten, hvor Danmark forsvarer guldmedaljerne fra VM 2019, havde Grønland regnet med at blive tilbudt at træde ind i turneringen.

Dette skete dog ikke, for i stedet blev Schweiz udvalgt som førstereserve og er nu en del af det fornemme VM-selskab.

Julie Berthelsens Minik er vred

Det har fået de grønlandske landsholdsspillere, anført af sangeren Julie Berthelsens mand Minik Dahl Høegh, til at give udtryk for stor utilfredshed.

Det var netop på bekostning af Grønland, at USA fik sin VM-plads tilbage i efteråret, og derfor mener grønlænderne, at de stod for tur.

Nu er man derfor rasende over, at det internationale håndboldforbund, IHF, ikke erstatter USA med et andet hold fra den nordamerikanske håndboldregion, og det bør altså være Grønland.

Rigtig ærgerligt

- Jeg synes, det er rigtig, rigtig ærgerligt, at vi ikke engang står på listen. Det er lidt skræmmende, siger Grønlands landsholdsstjerne og anfører Minik Dahl Høegh til B.T. og fortsætter.

- Hvis IHF havde været nogle gode mennesker, så havde de ringet til os og givet os tilbuddet. Jeg er ærgerlig over, vi slet ikke er blevet hørt, siger Minik.

Sportsligt unfair

Minik Dahl Høegh og det grønlandske håndboldforbund var allerede utilfredse på baggrund af den oprindelige beslutning om at se bort fra Grønland som VM-deltager.

Grønland er nemlig et stærkere hold end USA, så rent sportsligt er det ulogisk.

- Vi var ret rasende, erkender Minik Dahl Høegh, da han og Grønlands håndboldhold blev droppet som VM-deltager i første omgang.

Noget de altså er blevet endnu en gang her i denne uge.

Læs mere om: