4. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Mathias Gidsel til psykolog: Jeg havde et problem

Mathias Gidsel
Mathias Gidsel
Foto: Brian Karmark/Ritzau Scanpix
Danmarks nye håndboldhelt Mathias Gidsel har kæmpet med en del mentale udfordringer, efter han fik sit store gennembrud til VM i Egypten. Til sidst måtte han bede om hjælp.

Håndboldlandsholdets nye stjerne Mathias Gidsel, 22, var helt fantastisk til VM i Egypten i januar, og han var en stærkt medvirkende årsag til, at Danmark vandt guld.

På et par uger i januar gik Gidsel fra kun at være kendt i håndboldkredse til pludselig at være beundret og feteret af alle i Danmark.

Alle ville nu have en bid af Gidsel, som på en måde blev et offer for sin egen succes.

I hvert fald på det mentale plan.

Hård tid for Mathias Gidsel

Det var faktisk rigtigt hårdt for Mathias Gidsel fra klubben Gudme Oure Gudme, eller GOG, at komme fra Egypten som verdensstjerne og hjem til Fyn.

Det fik ham til at søge hjælp bare to måneder efter guldtriumfen.

Mathias opsøgte en sportspsykolog for at bearbejde de mange ændringer i sit liv.

Skuffet over sig selv

- Jeg er allermest skuffet over, at der skulle gå to måneder, før jeg erkendte, at jeg havde et problem. Måske fordi jeg var for egoistisk, måske fordi det var et nederlag at søge hjælp, lyder det fra Mathias Gidsel i et interview med Jyllands-Posten.

Mathias siger i interviewet samtidig, at ingen skal have ondt af ham, og at han bestemt ikke fortryder noget, da han fik ufatteligt meget godt ud af at være med landsholdet til VM i Egypten.

Vilde forventninger

Til TV 2 Sport har Gidsel også fortalt, at det var en vanvittig og vild periode både under og efter triumfen i Egypten.

Forventningerne fra både ham selv og alle andre gjorde det ekstra hårdt for ham at løbe på banen, da han kom hjem til den danske liga og GOG efter guldfesten i Egypten.

- Det er noget helt andet, og det er også hårdt mentalt. Det har været en mental rutsjebanetur at komme hjem igen, lød det for et par måneder siden fra Mathias Gidsel.

Vigtigt at søge hjælp

Nu går alt heldigvis rigtig godt for Gidsel, der har genfundet det gode spillehumør og på alle måder er i fin form.

- Jeg føler, jeg er tilbage, og derfor kan jeg kun anbefale alle andre unge elitesportsfolk at tale med fagpersoner om deres problemer. Det har udviklet mig meget på meget kort tid, siger Mathias Gidsel til Jyllands-Posten.

Læs mere om: