Torsdag, 10. juni 2021 — af Ulrik Ulriksen

Nu går det snart løs: John Faxe og vennerne til EM-hygge på rådhuset

Henrik Larsen, John Faxe Jensen og Kim Vilfort
Henrik Larsen, John Faxe Jensen og Kim Vilfort
Foto: Birger Storm
Der blev fortalt røverhistorier og hygget lidt ved sølvpokalen, da et par EM-helte mødtes på Københavns rådhus i en fornem anledning.

Nu går det snart løs ved EM i herrefodbold, hvor Danmarks spiller første kamp lørdag mod Finland i Parken.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

EM-feberen har ramt Københavns Rådhus, der sammen med UEFA og DBU åbner for udstillingen ”EURO CELEBRATION - The History of the European Football Championship”.

John Faxe og Store Larsen i pokalform

John Faxe Jensen, Henrik Store Larsen og Kim Vilfort deltog med stor entusiasme i præsentationen af den helt unikke EM-fodboldudstilling på Københavns Rådhus, hvor de for 29 år siden festede i gennem efter EM-trumfen 1992.

Faxe og hans holdkammerater fra EM-vinderholdet fra 1992 hyggede sig med den fornemme pokal, som Danmark vandt efter finalesejr på 2-0 over mægtige Tyskland.

Pokalen er en af de fornemme effekter, man kan opleve helt tæt på.

Fyldt med champagne og øl

Ved pokalen kunne Henrik Store Larsen fortælle, at han og de andre spillere, efter EM-finalen var fløjtet af, fyldte den smukke sølvpokal med boblende champagne, hvilket der er tradition for til enhver pokalfest.

- Da der ikke var mere champagne, fyldte vi så pokalen med øl, sagde Larsen, og Faxe havde noget at tilføje.

- Jeg tror faktisk, at der var lidt af det hele i pokalen, lød det fra John Faxe Jensen, der sammen med Kim Vilfort var målscorerne i 2-0 sejren over tyskerne.

Fantastisk udstilling

Udstillingen ”EURO CELEBRATION – The History of the European Football Championship” hylder 60-års jubilæet for EM i herrefodbold og har desuden fokus på Danmarks EM-triumf i 1992.

Her kan man se unikke spillerklenodier som for eksempel Peter Schmeichels handsker og spilledragt fra 1992, Kim Vilforts støvler i finalen, den officielle guldmedalje, spilletrøjer fra Danmarks vigtigste kampe samt andre genstande fra 1992-fejringen.

Man kan især nyde det trofæ, Lars Olsen som anfører fik overrakt efter sejren på 2-0 over Tyskland i finalen, og som det er muligt at blive fotograferet med, ligesom Faxe, Store Larsen og Vilfort blev til den hyggelige EM-fest på en helt almindelig torsdag formiddag  - bare to dage før Danmark spiller i Parken mod Finland.

Udstillingen er den første af sin slags og er i lavet i et samarbejde mellem Københavns Kommune, DBU og UEFA. Udstillingen er åben fra 12. juni –9. juli.

 

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden