6. sep. 2021
Af Majken Munk

OL-helt med overraskende nyhed: Lasse Svan stopper karrieren

Lasse Svan til OL i 2016
Lasse Svan til OL i 2016
Foto: Jesper Sunesen
38-årige Lasse Svan har valgt at stoppe sin karriere som professionel håndboldspiller.

Det er kun få uger siden, at danske håndboldfans kunne følge Lasse Svan til OL i Tokyo.

Her udvidede han sin medaljesamling med en sølvmedalje.

Efter flere år på toppen har Lasse Svan valgt at stoppe sin karriere. Det meddeler hans klub SG Flensburg-Handewitt.

Landsholdets midtpunkt

De fleste danskere kender Lasse Svan for sit mangeårige virke på det danske håndboldlandshold.

Senest deltog han i sommerens OL, mens han tidligere på året også var en del af Nikolaj Jacobsens trup til VM i Egypten.

Her fortalte landstræneren blandt andet om, hvor vigtig Lasse Svan er for landsholdet. Faktisk så vigtig at han udtages som den første spiller.

14 år i det tyske

Udover sin store landsholdkarriere, der har sikret ham VM-, EM- og OL-medaljer, har han også præsteret stort i sin klubkarriere.

De seneste 14 år har han spillet i den tyske bundesliga hos SG Flensburg-Handewitt.

- I mine 14 år hos SG har jeg udviklet mig enormt som professionel atlet og som person. Ved Lars Christiansens afskedskamp ville Anders Eggert, Thomas Mogensen og jeg aldrig have troet, det var muligt at spille for bare én klub i så mange år. Nu har jeg selv gjort det, det gør mig utrolig stolt, siger han i pressemeddelelsen og fortsætter:

- For mig er Flensburg ikke bare håndbold – det er familie og venskaber. Min familie og mine børn kender kun Flensburg, og derfor ligger denne klub mig og families hjerter meget nær.

Lasse Svan er gift med sin hustru Sara og sammen har de to børn.

Mentaltræner i fremtiden

Når Lasse Svan efter denne sidste sæson lægger håndbolden på hylden, er der stor chance for, at han skal arbejde som mentaltræner.

Det ønske har han tidligere fortalt om til BILLED-BLADET.

- Jeg skal arbejde med mentaltræning, når jeg er færdig. Det er noget, jeg har haft meget ud af selv i min karriere og har derfor også taget en uddannelse i det. Jeg har nogle klienter, som jeg hjælper samtidig med, jeg spiller min håndbold ved siden af. Det er noget, jeg glæder mig til, når jeg er færdig med at spille håndbold, fortalte han.

Læs mere om: