27. mar. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Pernille Blume har haft det rigtig svært

Pernille Blume
Pernille Blume
Foto: Lars H. Laursen
Den danske svømmer og regerende olympiske mester Pernille Blume har haft en rigtig svær tid efter et uheld.

For Danmarks mest profilerede svømmer Pernille Blume, 26, var der for alvor noget at glæde sig over forleden, da hun kvalificerede sig sommerens OL i Tokyo i Japan på sin favoritdistance på 50 meter fri.

Det var netop på 50 meter distancen, at Blume overraskede alle eksperter ved Legene i Rio de Janeiro i Brasilien i 2016 og snuppede guldmedaljen.

Pernille Blume er glad igen

OL-kvalifikationen er en kæmpe lettelse, for den kommer ovenpå en rigtig svær tid for Pernille, der har været ramt af en hidtil hemmeligholdt skade.

- Fra januar og til nu har det ikke været en glat og nem vej. Jeg brækkede min hånd lige før nytårsaften, og jeg var naturligvis ødelagt og nervøs for, hvordan det ville påvirke min svømning, skriver Blume på Instagram, og hun fortæller desuden, at hun efter seks ugers hårdt arbejde med genoptræning var tilbage og følte, at hun kunne svømme normalt.

Flyttet til Frankrig

Pernille Blume gjorde comeback til konkurrence i Nice i Frankrig i februar, og måneden forinden havde hun truffet beslutningen om at flytte til Marseille og skifte træner og hold.

Den beslutning har båret frugt, og nu er hun med fine tider til de seneste konkurrencer kvalificeret til sit tredje OL, der altså afvikles i Tokyo i Japan fra 23. juli til 8. august.

Læs mere om: