17. jan. 2024
Af Luise Marie Bekker

Simon Pytlick: Min mor er familiens skjulte helt

Simon Pytlick og hans forældre, Jan Pytlick og Berit Bogetoft.
Simon Pytlick og hans forældre, Jan Pytlick og Berit Bogetoft.
Foto: Dan Mariegaard og Jesper Sunesen
Som søn af en håndboldlandsholdstræner har Simon Pytlick lidt afsavn som barn. Men det kunne hans mor opveje for.

Simon Pytlicks mor, Berit Bogetoft var for en kort periode på kvindehåndboldlandsholdet i 90’erne, og hans far har været træner siden 1999.

I dag spiller Simon for landsholdet, imens han søster måtte stoppe håndboldkarrieren for ikke så længe siden på grund af en skade i akillessenen.

Hele familien har kort sagt været opslugt af håndbold i mange år, og selv om det selvfølgelig har betydet, at der altid var noget at tale om ved spisebordet, har der også været afsavn på grund af sporten.

Simon Pytlick: Det var hårdt

Jan Pytlick var for eksempel i Rumænien, da Simon blev født, og først da han fyldte 15, var faderen hjemme på sin søns fødselsdag.

– Det var hårdt, men mor var god til at opveje for, at han ikke var hjemme, fortæller Simon Pytlick i TV 2-dokumentaren ”Simon Pytlick – i medgang og modgang”.

Mor passer og plejer os alle sammen

Han fortsætter:

– Hun vil gerne ikke i medierne, så hun er den skjulte helt i vores familie. Hun passer og plejer os alle sammen, siger Simon.

Berit Bogetoft var Simons træner, da han var helt ung, så hun var med til alle stævner, og det var hende, han gik til, hvis han havde problemer, fortæller han.

Læs mere om: