19. feb. 2022
Af Ulrik Ulriksen

To tragiske dødsfald har ændret Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel
Kasper Schmeichel
Foto: Martin Høien
For Danmarks fodboldmålmand Kasper Schmeichel har tre voldsomme og triste hændelser indenfor de seneste tre et halvt år fået ham til at se tilværelsen i et nyt lys. Schmeichel har blandt andet mistet to gode venner.

Fodboldlandsholdets fantastiske målmand Kasper Schmeichel, der til daglig tørner ud for den engelske Premier League-klub Leicester, fortæller i et stort og følelsesladet interview med det engelske medie Sportsmail om sin karriere og de op- og nedture, den har budt på både på og udenfor banen.

Kasper Schmeichel har mistet venner

Schmeichel er blandt andet blevet formet som individ af, at han i løbet af de seneste tre et halvt år har fået tre voldsomme og traumatiske hændelser helt ind på livet.

I 2018 var Kasper Schmeichel den første spiller på stedet, da klubben Leicester Citys daværende ejer, den thailandske forretningsmand og familiefar Vichai Srivaddhanaprabha, blev dræbt i en uhyggelig helikopterulykke lige ude foran Schmeichels engelske hjemmebane Power Stadium.

Kasper Schmeichel og Vichai Srivaddhanaprabha
Kasper Schmeichel og Vichai Srivaddhanaprabha
Foto: Ritzau/Scanpix

Schmeichel og hans holdkammerater havde et meget nært forhold til den karismatiske klubejer, som var utroligt populær blandt alle i Leicester.

I sommer var Schmeichel så vidne til, at hans nære ven og landsholdsholdkammerat Christian Eriksen faldt om på banen i Parken med et hjertestop – heldigvis blev Eriksen reddet – og den 8. december mistede Schmeichels målmandstræner, mentor og nære ven Lars Høgh livet efter flere års kamp mod kræft.

Kasper Schmeichel og Lars Høgh
Kasper Schmeichel og Lars Høgh
Foto: Ritzau/Scanpix

Et dødsfald der ramte Kasper og mange andre hårdt.

Ingen er udødelig

– De oplevelser jeg har oplevet i min karriere minder dig om, at du ikke er udødelig. Hver eneste dag kan være din sidste så husk at nyd hver og en, lyder det fra Schmeichel i interviewet.

Læs mere om: