Mandag, 21. marts 2016 — af af Helle Skram de Fries

Paprika Steen og Lars Brygmann fejrer 20 år som ægtepar på scenen

Paprika Steen og Lars Brygmann
Paprika Steen og Lars Brygmann
Foto: Martin Høien
Det er 20 år siden, Paprika Steen og Lars Brygmann første gang var på scenen sammen som mand og kone. Nu gør de det igen i rollerne som Tove Ditlevsen og Victor Andreasen.

I 1996 spillede Paprika Steen og Lars Brygmann mand og kone i stykket "Kunst" på Dr. Dante Teatret. Derfor kan de nu fejre 20-års jubilæum som ægtepar på scenen, når de fra 8. april spiller Tove Ditlevsen og Victor Andreasen på Folketeatret.

Her opføres Jakob Weis' nyskrevne drama "Toves værelse - Tove Ditlevsens sidste kærlighed" frem til 14. maj.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De to stjerneskuespillere har også spillet ægtepar i blandt andet "Hvem er bange for Virginia Woolf" i 2008 på Østre Gasværk Teater, samt i "Moskva 7. oktober" i 2010 på Betty Nansen Teatret.

Nu har de så procelænsbryllup som scene-ægtepar i forestillingen om Tove Ditlevsen.

Upremiereren 8. april på Folketeatret Store Scene finder sted 40 år efter forfatteren Tove Ditlevsens død 7. marts 1976.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Paprika Steen glæder sig til rollen

Paprika Steen glæder sig til rollen som Tove Ditlevsen.

- At spille en kvinde, der har så stor betydning for så mange mennesker, lægger en del anvar på skuldrene af en. Men Weis' tekst er så eksemplarisk og vidundelrig, og man kan som skuespiller ikke andet end fordybe sig i den, forklarer Paprika Steen i en pressemeddelelse.

Rollen som daværende chefredaktør, Victor Andreasen, der var Tove Ditlevsens fjerde og sidste ægtemand, er så langt i professionelle hænder på Lars Brygmann.

Stykket beskriver dette ægteskab, hvor Tove Ditlevsen søger lindring i en kemisk rus, mens Victor Andreasen trøster sig med unge elskerinder.

Omgangskredsen tæller blandt andre Klaus Rifbjerg, der spilles af Andreas Jebro, mens Sarah Boberg spiller husholdersken.

LÆS MERE: Paprika Steen efter skilsmissen: Vi er stadig de bedste venner

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden