Søs Egelind: Ukærlige komikere skulle skamme sig

Søs Egelind.

Søs Egelind.

Arkivfoto: Lars. H. Laursen
Skuespilleren er snart aktuel i Tivolirevyen "Tam Tam i Glassalen".

Den 55-årige skuespiller Søs Egelind er i fuld gang med forberedelserne til Tivolis sommerrevy "Tam Tam i Glassalen".

I revyen bliver en række kendte mennesker og aktuelle emner taget under kærlig behandling, men det er ikke alle områder, man bare sådan lige kan lave sjov med ifølge skuespilleren.

- Jeg har mange grænser. Jeg synes for eksempel ikke, at homoseksualitet eller incest er sjovt og generelt ting, som er ukærlige, eller når det handler om at få nogen ned med nakken, medmindre folk skilter særligt med et eller andet, siger Søs Egelind.

Dårlige komikere skal være lastbilchauffører

Heller ikke når det gælder sig selv, kan skuespilleren sige sig helt fri fra at blive stødt på manchetterne, når der bliver skudt med skarpt mod hendes person.

- For mit eget vedkommende kommer det an på, hvad folk gør grin med. Jeg kan godt være sensitiv på nogle måder, hvis det er ukærligt eller bare er noget fnadder, som ikke har bund i noget, siger hun.

Prins Henriks fødselsdag rykker premieren på Tam Tam i Glassalen. Læs mere på billedbladet.dk

Søs Egelind synes selv, at hun har oplevet en del eksempler på det, hun kalder "ubegavet humor" i Danmark, hvor man gør grin med emner, der er alt for alvorlige.

- Jeg synes, det er skammeligt, og man burde blive lastbilchauffør i stedet for at fylde det offentlige rum med den slags. Jeg synes faktisk, at man skal skamme sig af helvede til over at lave sådan noget, siger skuespilleren.

Kvit den dårlige karma

Derfor er hun også meget bevidst om, hvad hun vil være med til, og hvad hun siger nej til, når hun laver en revy som "Tam Tam i Glassalen".

Læs hvorfor Thomas Bo Larsen har forladt årets Tivoli-revy på billedbladet.dk

- Nu kan det godt være, jeg bliver højtravende, men jeg synes, vores eneste mulighed for at overleve er ikke at sprede dårlig karma om hinanden. Jeg synes ikke, det må være ondt bare for at være ondt, men det skal selvfølgelig have en kant, siger skuespilleren.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden