16. mar. 2023
Af Josephine Sjelhøj

Tillykke, I skal have trillinger-Michella fortæller om svær barselstid: Jeg fik stress

Michella Meier-Morsi
Michella Meier-Morsi
Foto: DR
Michella Meier-Morsi fik stress under sin barsel.

Michella Meier-Morsi fra DR-programmet ”Tillykke, I skal have trillinger” er mor til både tvillinger og trillinger, og nu kæmper hun for mere barsel til familier, der står i lignende situationer.

Trillinge- og firlingeforældre fik tidligere i år udvidet barsel, men Michella Meier-Morsi ønsker, at tvillingeforældre får samme hjælp. Derfor har hun stillet et borgerforslag om, at tvillingeforældre kan få 26 ugers ekstra barsel.

Det oplyser Ritzau ifølge Se & Hør.

DR-stjernen ved nemlig, hvor hårdt det er at blive forældre til to børn på samme tid, og hun refererer til forskning, som viser, at tvillingeforældre eksempelvis har forøget risiko for stress og angst – noget, hun selv har oplevet som tvillingemor.

- Mange tvillingeforældre føler sig utilstrækkelige, fordi de ikke har den samme tid, som andre forældre. Det ville være en stor hjælp, hvis manden eller partneren fik mulighed for at være hjemme længere tid, så der var to sæt hænder.

- Jeg ved på egen krop, hvordan hårdt det er. Jeg fik stress, fortæller Michella Meier-Morsi.

Lige nu støtter SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Konservative, Enhedslisten, De Radikale, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige borgerforslaget om udvidet barsel til tvillingefamilier.

Da den udvidede støtte til trillinge- og firlingeforældre gik igennem, stemte regeringen nej til yderligere barsel til forældre med tvillinger på grund af manglende finansiering.

Læs mere om: