18. nov. 2015
Af af Trine Larsen

Tivoli-direktør Lars Liebst: Indbrud, mens datteren var hjemme

Lars Liebst og Annette Abilgaard.
Lars Liebst og Annette Abilgaard.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Lars Liebst, direktør i Tivoli, fik under en fest på Fredensborg Slot besked om, at der var indbrud i hjemmet, mens hans 17-årige datter Laura var hjemme.
Lars Liebst og hustruen Annette Abildgaard havde glædet sig til en hyggelig aften med regentparret, kronprinsesse Mary, prinsesse Marie og de mange gæster fra turisterhvervet, som regentparret havde inviteret til Fredensborg-koncerten.
Men glæden blev hurtigt spoleret, for midt under koncerten fik Lars Liebst besked om, at der var indbrud i hjemmet, mens hans 17-årige datter Laura var hjemme. – Det er en meget chokerende besked at få, især fordi vi vidste, at der jo var nogen hjemme. Det er rigtig ubehageligt at tænke på, fortæller Lars Liebst dagen efter dramaet.

Havde ikke taget telefonen med til fest

Tivoli-direktøren havde ellers efterladt sin telefon i bilen, fordi han og hustruen skulle til koncert og derefter til souper på Fredensborg, men heldigvis havde Annette sin telefon i tasken. – Annette havde sat den på lydløs, men kunne mærke, at den blev ved med at ringe, fordi den vibrerede. Jeg bad hende slukke den helt, men hun ville lige tjekke, hvem der blev ved med at ringe og heldigvis for dét, siger Lars Liebst, der via sønnen Tobias fik at vide, at der var indbrud i hjemmet, hvor hans søster, Laura, og familiens au pair-pige befandt sig. Da Laura ikke kunne få fat i sine forældre i første omgang, fik hun adviceret sin bror, der blev ved at ringe for at komme i kontakt med sin far og mor.
– Heldigvis var jeg jo omgivet af politi og PET, der kunne hjælpe mig, så mens Annette blev tilbage, kørte jeg hurtigt af sted og hjem i en fart, siger Lars Liebst og roser politiet for deres indsats og hjælp i høje toner. Familien Liebst bor kun godt 14 kilometer fra Fredensborg Slot, men alligevel var dén køretur én af de værste og længste for Lars Liebst, der naturligvis frygtede, at der var sket dem derhjemme noget.

Overraskede tyven

– De overraskede indbrudstyven i køkkenet, mens de var ved at lave mad. Pludselig stod han dér, men de låste sig heldivis inde på et værelse og tilkaldte hjælp, fortæller Lars Liebst lettet, men stadig noget chokeret over hændelsen, som heldigvis hurtigt var overstået, idet tyven var væk, da både politi og Lars Liebst ankom til hjemmet. Her var Laura og familiens au pair-pige trods den uhyggelige oplevelse i god behold.

Læs mere om: