Lørdag, 7. november 2020 - af Laura Dalgård Hansen

Derfor gik det galt i Den store bagedyst: Emil i blodigt uheld

Emil Ussing
Emil Ussing
Foto: Niels Åge Skovbo
Emil Ussing havde ikke nået at øve sin mesterværksudfordring igennem, fordi et blodigt uheld kom i vejen.

Sjette program blev endestationen for Emil Ussing i ”Den store bagedyst”.

I mesterværksudfordringen skulle deltagerne lave chokoladeinspirerede portionskager, og det gik langt fra, som 21-årige Emil havde ønsket.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Emil måtte på skadestuen

Nu forklarer han, hvorfor det gik galt.

- Allerede hjemmefra røg forberedelsen til programmet lidt. Lige inden jeg kørte til Randers, hvor programmet blev optaget, havde jeg nogle timer til at øve mesterværksudfordringen. Vi havde tre timer til at lave mesterværksudfordringen, og godt og vel halvanden time inde i udfordringen derhjemme, kom jeg til at skære blommen på min ene finger af, forklarer Emil om sit blodige uheld.

- Så kom jeg på skadestuen og fik nogle sting og fik fikset fingeren. Jeg kom hjem, og der var gået cirka fire og en halv time, så kagerne havde selvfølgelig nået at sætte sig, forklarer Emil.

På grund af sit uheld nåede Emil altså ikke at få styr på, hvor lang tid cremen skulle bruge på at sætte sig, og det fik konsekvenser for det endelige resultat, som man kunne se i programmet lørdag aften.

Emil Ussing
Foto: Carsten Mol/DR

Emil: Det var fair

Derudover foregik optagelserne lige efter, at Emil i weekenden havde været til optagelsesprøve på arkitektskolen. Det tog otte timer både lørdag og søndag, og det var naturligvis der, hans fokus lå på det tidspunkt.

Men det gjorde altså også, at han ikke havde meget tid til at øve sig på sine kager.

Alligevel havde Emil Ussing det helt fint med, at han blev sendt hjem af dommerne.

- Det var helt sikkert fair. Udfordringen var at levere otte ens kager, og jeg havde knap nok to. De stod sgu nærmest ikke alle sammen på fadet, da jeg serverede dem.

- Jeg havde det helt fint med at ryge uge. Det var en blanding af at være ærgerlig over, jeg ikke kunne være sammen med de andre. Måske også en forløsning, for efterhånden som vi havde lavet flere programmer, var det superhårdt, forklarer Emil.

Emil skylder kage

I efterhånden mange måneder har han skullet holde på hemmeligheden om, hvor langt han nåede i programmet.  

- Det nemmeste for mig har været ikke at sige noget, for så spørger folk heller ikke. På arkitektskolen er det blevet lidt en joke, at jeg er med, og det er skidesjovt at være i, siger Emil med et smil.

Kammeraterne har også fået noget ud af det, for Emil har været god til at have kage med til dem.

- Jeg tror, jeg har skyldt dem lidt, efter at have skredet så meget fra gruppearbejdet for at lave interviews og sådan, ler Emil.

Drømmer om at flytte sammen med Caroline

Ifølge ham selv var han ikke særlig god til at bage, inden han kom med i programmet. Det er han blevet, og der er også mange andre ting, han tager med sig.

- Hvad tager jeg ikke med mig? Det er en helhedsting. Gode fællesskaber og nye bageevner. Og selvfølgelig også en kæreste, lyder det fra Emil, som under optagelserne fandt sammen med konkurrenten Caroline.

De har været kærester i nogle måneder, og drømmen om at flytte sammen er måske ikke så langt væk.

- Der er ikke noget konkret. Vi har ikke fundet en lejlighed, men jeg tror bare, det er et spørgsmål om tid, lyder det fra Emil.

Emil og Caroline
Foto: Privat

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden