Torsdag, 19. januar 2017 - af Luise Marie Bekker

Derfor vidste Flemming Bamse Jørgensen at båd-sang ville blive et hit

Flemming Bamse Jørgensen
Foto: AOP
I DR K-programmet "Dansktoppens Stjerner" fortæller Flemming "Bamse" Jørgensens kolleger om Bamse og hans største hits, bl.a. den om en lille, gyngende båd.

Som barn blev Flemming "Bamse" Jørgensen kasseret fra et kor. Heldigvis lånte hans far ham penge til en guitar mod lovning om, at han nok skulle følge med i skolen, selvom han hellere ville spille på sit nye instrument.

Vil du læse det allerførste nummer af BILLED-BLADET fra 1938? Se her hvordan!

Torsdag den 19. januar kl. 20 sender DR K fjerde og sidste afsnit af "Dansktoppens Stjerner", hvor sangerens kompagnoner fortæller om deres gamle kollega og kammerat. Hans optimisme og professionalisme og ikke mindst alle hans store hits.

LÆS MERE: Sangeren Flemming Bamse Jørgensen er død 63 år gammel

TV om Flemming "Bamse" Jørgensen

- Da vi skulle indspille en LP i 1978, manglede vi stadig tekster til fem sange. En af dem tog jeg. Den lå ligesom til mig, fortæller sangskriver Nis P. Jørgensen.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

- Men jeg glemte alt om det, og da vi var ved at være færdig med at mixe pladen, var der en, der kom i tanke om det. Så jeg satte mig på førstesalen og skrev. Solen skinnede, og det kunne have været fedt at sidde udenfor.

- Det blev til en sang om en lille båd. Efter tre timer kom jeg ned med den. "Den er go'," sagde Flemming. Han sang den én gang for teknikeren og så én gang mere. 

Vidste det ville blive et hit

Så sad sangen i kassen. Og Flemming vidste, "I en lille båd der gynger" ville blive et hit, da hans datter, Tine, der var fire år, hørte pladen B&V og spurgte, om hun ikke måtte høre den om båden igen.

LÆS OGSÅ: Bamse fik en smuk begravelse

Normalt var det ellers hans elskede Kates intuition, der fik lov at bestemme sangenes skæbne, fortæller hans kolleger i programmet.

Se programmet om Flemming "Bamse" Jørgensen på DR K kl. 20.

I BILLED-BLADET i denne uge kan du desuden læse om, hvordan de store Dansktop-hits blev til. Og ugen efter fortæller Johnny Reimer om "Lille fregnede Louise".

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden