Lørdag, 11. februar 2023 — af Luise Marie Bekker

Det er 10 år siden, Emmelie de Forest vandt Melodi Grand Prix: Det hele begyndte med X Factor

Emmelie de Forest.
Emmelie de Forest.
Foto: Mikael Rieck
Emmelie de Forest mindes sejren i 2013.

Emmelie de Forest vidste som 19-årig, at hun skulle beskæftige sig med musik.

Hun var flyttet fra Mariager til København for at studere på Complete Vocal Institute, men vidste ikke helt, hvordan hun kunne komme videre med sin musik.

En veninde fra sangskolen havde været med i “Danmark har talent” og havde kontakter i DR, og de to veninder fik tilbuddet om at blive testkaniner, når de nye dommere til “X Factor” skulle findes. Emmelie gav den som “deltager”, imens en masse fra den danske musikbranche var inde på skift til audition, og til sidst faldt valget på Ida Corr og Anne Linnet samt den garvede Thomas Blachman.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nej til X Factor

– Jeg fik et gavekort til en biograftur med popcorn som betaling, og så spurgte de, om jeg ville være med i “X Factor”, og det sagde jeg nej til. Der er meget drama uge efter uge, og ens sange bliver valgt af andre, og programmet handler meget om dommerne, så jeg havde ikke lyst til det, fortæller Emmelie til BILLED-BLADET.

Sådan ser Emmelie de Forest ud i dag.
Sådan ser Emmelie de Forest ud i dag.
Foto: Sådan ser Emmelie de Forest ud i dag.

I stedet for "X Factor" ville den unge sanger hellere afprøve noget andet.

– Jeg spurgte på DR, om jeg kunne komme i kontakt med nogen, der havde noget med Grand Prix at gøre. Jeg fik Anders Hansens nummer. Han blev min publisher og manager senere. Jeg skrev til ham, at jeg havde lyst til at deltage. Jeg sendte min egen musik, men han havde “Only Teardrops” liggende, der lige ville passe til mig. Den var egentligt skrevet til det tyske grandprix, men de havde takket nej til sangen, og det fortrød de jo nok senere. Den var i en mere poppet retning til at begynde med og med sækkepiber, men der var en rød tråd til mine egne ting. Sådan skete det … mindes Emmelie med et smil.

Regnede ikke med at vinde det hele

Efter sejren i Danmark blev sangen spået gode chancer ved den internationale konkurrence.

– Men jeg troede faktisk ikke, jeg ville vinde. Jeg havde kun spillet sådan nogle små steder. Jeg havde ikke prøvet de der store tv-shows, og jeg var ukendt for den danske presse … fortæller Emmelie, der alligevel endte med at vinde Eurovision Song Contest.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden