6. okt. 2022
Af

Det ser du ikke på tv: Derfor ender forholdet imellem Benny og Tanja i hårdknude

Tanja og Benny fra "Gift ved første blik".
Tanja og Benny fra "Gift ved første blik".
Foto: DR
Benny trækker sig fra “Gift ved første blik”.

I aftenens afsnit “Gift ved første blik” vælger Benny at trække sig fra eksperimentet.

Han holder endda på, at han ikke vil til en sidste omgang parterapi med Tanja.

Til BILLED-BLADET forklarer han sin beslutning:

– Grunden til det er, at jeg ikke kan mærke Tanja inde i mig. På det tidspunkt er der intet, der siger mig, at vi skal være mand og kone. Vi har det hyggeligt, men det er også det.

– Hvis man går for hårdt til mig, bakker jeg ud af det. Hvis jeg ikke føler mig tryg, får man ikke mere ud af mig. Der er ikke et tidspunkt, jeg føler mig tryg ved Tanja. Og Tanja er stik modsat – hun vil have alt ud i mindste detalje. Det er hendes måde at være på, og det er min måde at være på. Og det blev for meget for mig at skulle gå ind i, siger han.

Her går det galt

Benny kan sætte fingeren på det øjeblik, det begyndte at gå galt for ham og Tanja.

– Brylluppet går superfint, og på bryllupsrejsen er jeg stadig oppe at ringe. Men jeg får at vide, at jeg er for flink. Og der tænker jeg i mit stille sind, at det er hurtigt konkluderet. Og så ved jeg ikke, hvordan jeg skal være sammen med hende …

– Jeg sagde til hende, hun skulle klappe hesten, da vi var i parterapi efter det. Jeg kan mærke, at fra den dag, mistede jeg mere og mere for hende.

Tanja: En trykket stemning

Tanja mener ikke, at Benny var helt ærlig omkring, hvordan han havde det.

– Da vi havde vores første parterapi på teams på ferien, fortalte jeg jo, at jeg havde det lidt svært med at opleve, at meget skete på mine præmisser, og at jeg havde brug for at der kom mere fokus på Benny. Derudover talte vi om graden i vores kommunikation, og da jeg hørte Benny sige, at han syntes, vi også havde dybe samtaler, så bliver jeg lidt forundret og erkender, at jeg nok ikke havde helt samme opfattelse. Jeg spurgte efter snakken, om han var ok, hvilket han sagde ja til, og det kunne jeg jo ikke andet end stole på. Men jeg kan så forstå, at samtalens indhold alligevel havde berørt ham meget, hvilket han desværre ikke delte med mig. Men jeg kunne godt mærke en trykket og til tider anspændt stemning. Jeg vidste ikke hvorfor, og det gjorde mig forvirret og usikker, og svært også, fordi jeg fornemmede, at det ikke var noget, der kunne berøres.

Efter bryllupsrejsen har parret et par dage fra hinanden, og hvad man ikke ser i programmet, er, at Benny allerede her tager beslutningen om at gå fra Tanja.

– Vi bliver vi uvenner over telefonen. Jeg kan ikke engang huske hvorfor … siger han.

– Jeg skrev til hende, at jeg ville trække mig. Men vi blev enige om, at jeg alligevel skulle komme til Jylland.

Boblen ville springe

Både Tanja og Benny var af eksperterne blevet gjort opmærksomme på, at de kunne komme til at stå i den her situation.

– Vi fik at vide, at lykkeboblen ville springe, og så skulle vi kæmpe igennem det. Så jeg tænkte, der alligevel måske kunne komme følelser. Så vi er i Aarhus fredag-lørdag og skal til mig søndag for at kunne komme til parterapi.

– I bilen på vej over til mig spørger hun, hvordan jeg har det med det hele. Der siger jeg, at jeg ikke kan mærke hende. Her var min beslutning, at jeg ville stoppe eksperimentet ved parterapien. Tanja siger, at hun ikke har lyst til at tage med til Falster. Jeg foreslog, at jeg kunne tage toget hjem, men det ville hun alligevel ikke have, siger Benny.

Parret er helt enige om, hvordan det er gået for sig.

– Jeg havde det akavet over, at vi ikke kunne tale om elefanten i rummet. Mit behov for at være ærlig og give udtryk for mine tanker steg i takt med mine frustrationer. Så jeg fortalte, hvordan jeg havde det, og hvordan mit fokus – i forsøget på at aflive anspændtheden – stort set kun var rettet mod, at Benny skulle føle sig tryg, men at det også kom til at virke en smule unaturligt og kejtet for mig. Her fortalte han mig, at han havde tænkt på at ville skilles allerede siden lufthavnen og at det måske netop havde været den første parterapi, som havde påvirket ham, siger Tanja og uddyber:

– Jeg følte mig sgu lidt lost, men vi parkerede den der, og blev enige om at tage snakken i den forestående parterapi. Men så langt kom vi desværre ikke …

Derfor tager Benny ikke til parterapi med Tanja

Parret vælger at fortsætte og pakke deres bryllupsgaver op sammen.

Som man ser i programmet, er det en akavet og ærgerlig situation for parret.

Men man ser ikke alt det, der er gået forud.

Tanja prøver at få Benny med til parterapi, men det vil han ikke.

– Jeg har kendt mig selv i 54 år. Jeg ved, at hvis jeg tager med Tanja, og hun får sagt det forkerte, at så vil jeg gå, og så kan ingen få fat i mig mere. Derfor vil jeg ikke med.

Læs mere om: