2. okt. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Frederik blev mesterbager i Den store bagedyst: Derfor var han i tvivl om sit mesterværk

Frederik Haun
Frederik Haun
Foto: Martin Høien
Frederik Haun vandt sæsonens første mesterbagerforklæde i "Den store bagedyst", men det krævede nøje overvejelser fra hans side, før han besluttede at bage sit meget personlige mesterværk i programmet.

Lørdag aften blev den nye sæson af ”Den store bagedyst” skudt i gang på DR, og årets ti deltagere kom gennem deres første tre kage-udfordringer.

Særligt godt gik det for 30-årige Frederik Haun, der fik æren af at vinde sæsonens første mesterbagerforklæde.

Sindssygt glad

- Jeg var sindssygt glad. At jeg skulle løbe med sejren i første program, det var helt vildt, fortæller Frederik, der til daglig arbejder som ejendomsmægler.

I den første udfordring skulle deltagerne lave en fødselsdagslagkage til ”Den store bagedyst”, og i den hemmelige udfordring ventede der en citrontærte.

Til sidst skulle de ti deltagere ved brug af fondant lave et mesterværk, der sagde noget om deres personlighed. Frederik Haun besluttede at lave en kage, der med sine regnbuefarver beskrev historien om dengang, han sprang ud. Men mesterbageren var i tvivl om, hvorvidt han skulle lave den meget personlige kage.

I tvivl om mesterværket

- Jeg kom rimelig hurtigt frem til den kage, men jeg gik et par uger frem og tilbage og talte lidt med min kæreste om, hvorvidt jeg skulle gøre det eller ej. Jeg har ikke noget imod at stå frem med min seksualitet, men at skulle gøre det på den måde på landsdækkende tv foran en million seere… Mit budskab med kagen var, at man skal kunne stå ved, hvem man er og være stolt af det. Jeg havde ikke behov for at tale om homoseksuelles rettigheder og alt muligt. Jeg ville bare gerne prøve at fortælle min historie, og jeg er glad for, jeg gjorde det, siger Frederik Haun og fortsætter:

- Jeg er stolt af, at jeg fik lavet så personlig en kage. Men jeg var også meget bekymret for, om den ville komme til at stå knivskarp, netop fordi den var så personlig. Det var så meget, der kunne gå galt.

Men alt gik som det skulle, og dommerne var imponerede over både udseende og smag på mesterværket.

https://imgix.billedbladet.dk/dr-0611826_1.jpg
Frederik Haun med sit mesterværk
Foto: DR

Tredje gang var lykkens gang

Frederik Haun har bagt gennem mange år, og faktisk har han også forsøgt at komme med i ”Den store bagedyst” tidligere.

- I 2016 meldte jeg mig for første gang, og der nåede jeg at være blandt de sidste 20. I 2017 stillede jeg op igen, og her var jeg kun blandt de sidste 60, og så tænkte jeg, at det ikke er mig, det her. Enten passede jeg ikke ind, og ellers skulle jeg øve mig noget mere, fortæller Frederik.

- Jeg har bagt en del under corona og tænkte, at måske er tredje gang lykkens gang. Jeg skrev til casteren og spurgte, om jeg kunne sende en ansøgning mere. Jeg tror, de kunne mærke på mig, at jeg havde ændret mig. At jeg var mere moden og havde fået mere styr på mit liv, lyder det fra sæsonens første mesterbager.

https://imgix.billedbladet.dk/_mho6008_1.jpg
Frederik Haun og Morten Kjeldgaard
Foto: Martin Høien

Frederik træder frem i rampelyset

Det at være i kameraernes søgelys er ikke helt nyt for Frederik Haun, der gennem de seneste år har dannet par med Morten Kjeldgaard, som mange kender fra ”Vild med dans”. Men det er nyt for bagedyst-deltageren, at han nu ikke længere ’kun’ er med på sidelinjen.

- Helt ærligt synes jeg, det er lidt surrealistisk. Jeg tror ikke, det er gået op for mig, hvor stort et program, ”Den store bagedyst” er. Jeg har haft det fint med at stå på sidelinjen med Morten, men jeg synes også, det bliver fedt at vise, at jeg er mere end ’bare’ Mortens kæreste Frederik. At jeg er dygtig til at bage og forhåbentlig kan vise, at jeg også kan noget selv, fortæller han.

Man kan følge Frederik Haun de næste mange lørdage på DR i ”Den store bagedyst” og se, hvordan det går ham og de øvrige deltagere.

Læs mere om alle årets deltagere i galleriet herunder.

Galleri Den store bagedyst 2021

Læs mere om: