7. dec. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Hun spiller Rumle i Julehjertets Hemmelighed: Derfor er Thea kun 120 cm høj

Karen og Rumle
Karen og Rumle
Foto: DR
Thea Sofie Lundbak spiller nissen Rumle i "Julehjertets Hemmelighed", og hun er en del lavere end mange andre.

Det er svært at se det, hvis man ikke lige ved det, men den skæggede, gamle nisse i ”Julehjertets Hemmelighed” bliver spillet af en 15-årig pige.

Det er Thea Sofie Lundbak, der lægger krop og stemme til Rumle, men selve ansigtet er helt nyt, for i julekalenderen har hun fået både pande, kinder, næse og hage på for at komme til at se ud som Rumle.

Thea er dværg

Foruden skægget og huen er den lave højde også noget af det, der karakteriserer Rumle, og i et ekstra-program til julekalenderen på DRTV sætter den unge skuespiller ord på, hvorfor hun ikke er så høj som de fleste andre på sin alder.

- Det, der gør mig lidt anderledes, er, at jeg er dværg. Det vil sige, at jeg ikke vokser lige så meget som alle andre, og jeg bliver heller ikke lige så høj, siger Thea Sofie Lundbak, der samtidig fortæller, at hun blot er 120 centimeter høj.

Rumle og Karen
Rumle og Karen
Foto: DR

Hun er født med en meget sjælden form for dværgvækst, men hun befinder sig i den høje ende af vækstkurven for folk som hende, så der er håb for, at julekalenderstjernen måske bliver en smule højere.

Til sammenligning er Karla Larsen Moltsen, der spiller Karen Høst i julekalenderen, 165 centimeter høj, selv om hun er cirka et halvt år yngre end Thea Sofie Lundbak.

Karla Larsen Moltsen og Thea Sofie Lundbak
Karla Larsen Moltsen og Thea Sofie Lundbak
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: