Mandag, 19. december 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Lars Ravn fra Julehjertets Hemmelighed: Her har du set Niels-Martin Eriksen før

Niels-Martin Eriksen som Lars Ravn i "Julehjertets Hemmelighed". 
Niels-Martin Eriksen som Lars Ravn i "Julehjertets Hemmelighed". 
Foto: DR
Niels-Martin Eriksen spiller den onde skærsliber i "Julehjertets Hemmelighed", og det er ikke første gang, han spiller skurk i en julekalender.

Enhver god julekalender har en skurk, og i ”Julehjertets Hemmelighed” er det skærsliberen Lars, der er med til at sprede uhygge.

Han bliver spillet af Niels-Martin Eriksen, der længe har planlagt at stjæle Rumle, og det er ikke første gang, at den 53-årige skuespiller kan ses i rollen som skurk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tilbage som skurk

Han spillede for eksempel også den onde Ragnar, der styrede hele byen, i den populære DR-julekalender ”Tidsrejsen”, som blev sendt første gang 2014. 

Selv har Niels-Martin Eriksen ikke noget entydigt svar på, hvorfor han bliver tilbudt den type rolle.

- Jeg ved det ikke. Man forstørrer sit udtryk, og jeg tror måske, jeg har let adgang til at spille stort og gå ind i mørket.

- I bund og grund synes jeg, det er lidt mærkeligt, jeg får lov til at spille skurk, men der ligger selvfølgelig også nogle gode udfordringer i at få lov til at spille en karakter. At have de facetter og få lov at udtrykke det, tror jeg mange skuespiller gerne vil have lov til, siger Niels-Martin Eriksen, der har nydt at være med i en julekalender for anden gang.

Jul med sønnen

- Det gode ved at lave julekalender er, at man bliver en del af en familie. Det er anden gang, jeg prøver det, og man kommer tæt på hinanden, lyder det fra skuespilleren, der skal holde jul med sin 19-årige søn, der for nylig er flyttet hjemmefra.

- Vi skal muligvis ud at rejse i julen. Det er det, julen kan, at man er sammen med familie nogle dage i træk. Jeg glæder mig til at få nogle dage med min søn og komme tæt på ham.

Niels-Martin Eriksen
Niels-Martin Eriksen
Foto: Hanne Juul

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden