Fredag, 13. april 2018 - af af Casper Nielsen

Lise Nørgaards Matador-minder: De fik et dask med stokken

Lise Nørgaard

Lise Nørgaard

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
100-årige Lise Nørgaard digter videre på livet i Korsbæk og fortæller om stokkeslag mod ”usædelig opførsel” i årets nye Korsbæk Tidende.

Siden 2015 har Lise Nørgaard været fast medlem af redaktionen på Korsbæk Tidende, der udgives i den lille by på Bakken.  Heri digter hun lidt videre på store og små begivenheder i provinsbyen, hvor "Matador"s handling udspiller sig.

Brændenælder i Dyrehaven

Ligesom i ”Matador” udspringer inspirationen oftest af Lise Nørgaards egne oplevelser. For eksempel til den historie, der bringes på forsiden af årets Korsbæk Tidende under overskriften "Foredrag om sædelighed". 

Her beretter Lise Nørgaard om foredragsholderen, landstingsmedlem Gautier Schmit, der havde gjort en utrættelig indsats for at fremme sædeligheden ikke mindst blandt unge mennesker. Blandt andet ved at foreslå, at der skulle såes brændenæller i Dyrehaven, så de unge mennesker ikke blev fristet til at lægge sig ned.

De unge kærestepar blev jagt væk

I historien beskrives også, hvordan Gautier Schmit sammen med sin mand, der var politimester i Næstved, tog ud til strandene for at jage dem, ”der på uhøvisk Vis laa i Omfavnelser i Sandgryder ved Hjælp af medbragte Kæppe”, væk. – Det var jo i ”Badehotellet”s tid i 1920-30’erne, hvor folk lå i deres beskyttede ”sandfort”, men der fik de altså et dask med stokken, griner Nørgaard. Du kan læse hele interviewet med Lise Nørgaard i denne uges BILLED-BLADET.  
   

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden