21. jan. 2021
Af Karina Didriksen

Phillip Faber: Derfor siger jeg farvel til Fællessang

Phillip Faber.
Phillip Faber.
Foto: Hanne Juul
Hele Danmarks forsanger Phillip Faber føler, at det er det helt rigtige tidspunkt at stoppe i DR’s ”Fællessang – hver for sig”.

Det kom som noget af en overraskelse for mange, da Phillip Faber meldte ud, at han har valgt at stoppe i ”Fællessang – hver for sig”.

Chefdirigenten for DR Pigekoret har været et elsket ansigt på tv-skærmen i 2020, og han sætter nu ord på, hvorfor han siger farvel til det populære sangprogram.

- Fællessang og den danske sangskat er kendetegnet ved, at det handler om os alle sammen. Der er ikke nogen, der står i midten, og det har aldrig været meningen, at der skulle komme nogen form for fokus på mig, forklarer Phillip Faber til BILLED-BLADET.

Det rette tidspunkt

Der hersker ingen tvivl om, at Phillip Faber har fået en hel del opmærksomhed i det forgangne år, men han understreger, at han har nydt at lave programmerne og synge sammen med danskerne.

Nu synes han dog, tiden er kommet til at give stafetten videre - og han understreger, at det ikke har noget at gøre med, at kollegaen Mads Steffensen også er stoppet.

- Jeg har valgt at stoppe i ”Fællessang” fredag aften, fordi jeg synes, at det skal handle om noget, der er større end os, så det rækker ud over den enkelte. Det er det helt rigtige tidspunkt at give programmet videre til nogle andre, fastslår Phillip Faber med et smil.

Han kan nu glæde sig over, at han har modtaget ”Årets særpris” ved BILLED-BLADETs TV-GULD for sin store indsats på tv i 2020.

Læs et interview med Phillip Faber og alle TV-GULD-vinderne i BILLED-BLADET, der er på gaden torsdag den 21. januar.

Læs mere om: