Fredag, 1. januar 2021 - af Laura Dalgård Hansen

Sejrede i Den store jule- og nytårsbagedyst: Jeg takkede Mads

Anne og Emil
Anne og Emil
Foto: Carsten Mol/DR
Det var makkerparret Anne og Emil, som løb med sejren i årets udgave af "Den store jule- og nytårsbagedyst".

I slutningen af november blev det endelig afsløret, at Mads var vinderen af ”Den store bagedyst”.

Traditionen tro mødtes alle deltagerne igen til en konkurrence i julens og nytårets lækkerier, og her var det i sidste ende to andre, der løb med sejren.

Efter en tæt finale blev Emil og Anne nemlig udråbt som vindere af ”Den store jule- og nytårsbagedyst”.

- Det var megafedt, fortæller de begge to om sejren.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lærlingen vandt over mesteren

I den oprindelige bagedyst-konkurrence fik Emil en sjetteplads, mens Anne nåede hele vejen til finalen.

- Jeg synes, det var en lidt speciel følelse at stå der og dels vinde over Mads, mens også Caroline, Lena og Wissam. Det kom sig af den der følelse af at have vundet over dem, der havde lært mig, hvad jeg kunne i forhold til bagning. Det var lærlingen, der lige overgik mesteren, fortæller Emil med et smil om sejren.

- En af de første ting, jeg gjorde, var at takke Mads. Han undede os sejren, så han var bare totalt glad på vores vegne.

Emil og Anne blev kåret som vindere af det første program, hvor temaet var jul, men de to var bestemt ikke sikre på sejren efter afslutningen af nytårsudfordringen. 

- Det var et skarpt felt ligesom i bagedysten. Jeg kan huske, jeg sagde til Emil: Jeg tror ikke, det bliver os, Emil. Så sagde han: Jeg ved det heller ikke, fortæller Anne om sekunderne op til, at Timm Vladimir udråbte dem som vindere.

Dermed slog de altså alle deres dygtige konkurrenter.

Mads, Lena, Caroline, Anne, Mads og Wissam
Foto: Jasmin Geisler/DR

- Både mig og Emil har tendens til at blive pressede og løbe rundt om os selv. Vi var gode til at minde hinanden om at trække hinanden op, forklarer Anne om deres gode samarbejde.

- Jeg tror, det var en god blanding af ide og smag. Jeg synes, vi var gode til at tænke ud af boksen, lyder det fra Emil. 

Trofæet skal frem

Nu behøver de ikke længere holde det hemmeligt, at det altså var dem, der løb med sejren, så nu kan vindertrofæerne komme frem fra gemmerne. 

- Det trofæ har været i skabet i noget tid, men nu må det godt komme frem. Jeg har joket med, det skulle stå på toilettet, men måske jeg skal finde en lidt federe placering. Jeg tror, det skal stå i stuen, fortæller Anne med et smil.

- Lige nu ligger det i en kuffert gemt godt væk på mit værelse. Ellers tror jeg, det skal stå til skue i stuen i min lejlighed, lyder det fra Emil.

Galleri: Den store bagedyst 2020

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden